Mõnusalt mahlased kohvimaitselised suvikõrvitsabrownie´d. Kahte värvi kattega

Esileht / Määramata / Mõnusalt mahlased kohvimaitselised suvikõrvitsabrownie´d. Kahte värvi kattega

Kes kevadel suvikõrvitsataimed peenrale torkas, sel on tõenäoliselt hetkel menüüs suvikõrvitsatoidud. Praetuna,vormina, carpacciona, täidetuna, lisandina ja pearoana. Minul on hetkel suvikõrvitsahooaeg topeltvõimsusel. Nimelt panin loomulikult ka oma peenrale mõned suvikõrvitsataimed ja nende toodanguga saaksin päris hästi hakkama. Eriti kui korjata viljad ära veel siis, kui nad on noored ja hõrgud. Omalt poolt panustab aga naabrinaine, kes korraliku Eesti inimesena laseb suvikõrvitsad ikka poolemeetriseks kasvada ja kuna nendest enam head kraami ei saa (koor on paks ja sisu seemneline ning püdel), siis võib need lahkelt naabritele tuua. Nii et kel isu ülekasvanud suvikõrvitsate järele käib, võib märku anda. Mul neid terve riiulitäis ootel 🙂
Ei ole vist kellelegi üllatuseks, et suvikõrvits on ka väärt koogi- ja saiavili. Ka minu blogis on olemas SELLINE šokolaadise suvikõrvitsakoogi retsept või siis näiteks SELLE mahlase suvikõrvitsasaia retsept. Seekord takerdusin aga külluslike šokolaadibrownie´de võrku, kus pearollis loomulikult taas suvikõrvits.

250 g suvikõrvitsat, peenelt riivituna, vajadusel koorituna
50 g võid
3 muna
1 tl vanillisuhkrut
0,5-1 dl pruuni suhkrut (sõltuvalt sellest, kui suur magusasõber oled)
2-3 sl šokolaadijoogipulbrit (nt Monbana Tresor šokolaadijook, võid kasutada ka magustamata kakaopulbrit, sel juhul suurenda suhkrukogust)
0,5 dl hästi kanget espressot (mina eelistan Lavazza ubadest valmistatud kohvi)
1 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola
1,5 dl speltajahu (mina kasutasin Veski Mati täistera speltajahu)
100 g šokolaadi, tükeldatuna
Sega kausis suvikõrvits, sulatatud või ja munad. Sega läbi. Lisa suhkur, šokolaadijoogi pulber, espresso, vanillisuhkur, näpuotsaga soola ja sega kõik ühtlaseks. Sulata vesivannil šokolaad ja kalla segu hulka. Viimasena lisa jahu ja küpsetuspulber ning sega, kuni moodustub ühtlane ja tükkideta tainas. Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta 175 kraadi juures umbes 25-30 minutit. Brownie võib jääda seest veidi nätske ehk siis üle ei ole vaja küpsetada. Jahuta veidi.

Glasuurimiseks võid kasutada kaht lihtsat glasuuri ehk heledat ja tumedat varianti. Blondiini ja brüneti teema 🙂

Tume glasuur:
150 g tumedat šokolaadi, hakituna (hästi sobib näiteks sarapuupähkli tükkidega šokolaad)
2-3 sl 35%-list koort
Aseta kastrul vesivannile ja lase rahulikul kuumusel koorel koos šokolaadiga sulada. Sega segu ühtlaseks ja kalla brownie´le peale. Aseta jahedasse tahenema. Lõika parajateks tükkideks.

Hele glasuur:
3-4 sl toorjuustu, toasoojana või kastrulis kergelt kuumutades, kuni toorjuust muutub pehmeks ja kreemisks
3-4 sl magusat kondenspiima
näpuotsaga vanillisuhkrut
Sega pehme toorjuust kondenspiimaga ja vanillisuhkruga ühtlaseks. Kalla glasuur brownie´le peale. Aseta külma tahenema ja lõika siis parajateks tükkideks.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.