Lihtsa elu kalafilee Provence´i ürtidega, võis praetud köögiviljade ja sinepikastmega

Esileht / Määramata / Lihtsa elu kalafilee Provence´i ürtidega, võis praetud köögiviljade ja sinepikastmega

Vahel on meil kõigil kiired ajad, kus lihtsalt ei ole mahti liiga palju tegeleda küsimusega “Mida me täna süüa teeme?”. Kui aga vaatamata sellele on soov mitte kiirtoidukiusatusele järele anda või poest valmistoidu letist midagi kaasa haarata, siis piisab sellest, kui poekorvi poetada kalafileed ja Maggi maitsestatud küpsetuslehed Provence´i ürtidega. Nendest lihtsa elu küpsetuslehtedest ja sellest kuidas neid kasutada, kirjutasin pikemalt SIIN. Hea võimalus ühildada küpsetamine ja maitsestamine, sest samal ajal kui liha pannil küpseb, maitsestab tema ümber olev küpsetusleht toidu korralikult ka ära ning hoiab samas selle eest, et mahlad pannipõhjale ei valgu. Ja kuigi küpsetuslehtede pakile on kirja pandud soovitus, kuidas neid kanafilee valmistamisel kasutada, otsustasin katsetada sama metoodikat ka kalafilee valmistamiseks. Provence´i ürdid on oma maitsekooslusega üsna universaalsed.

Nagu arvata oligi, toimisid küpsetuslehed ka kala puhul suurepäraselt ja pea olematu vaevaga saigi maitsva ja tõsiselt ürdise mahlase kalaroa lauale sättida. Aega kulus selleks tõeliselt tühisel määral.

4×150 g valge kala fileed (nt koha, tursk vm)
1 pakk SEDA Maggi Idea küpsetuslehti Provence´i ürtidega
Serveerimiseks värsket tüümiani
Serveerimiseks:
Pastinaaki
Väiksemaid porgandeid
Õli ja võid köögiviljade praadimiseks
Brokolit
soola ja pipart
Sinepikaste:
1 munakollane
2 tl Dijoni sinepit
1 dl oliiviõli
2 tl valge veini äädikat
soola ja pipart

Esmalt valmista sinepikaste. Selle jaoks mikserda munakollane ja sinep kergelt vahule, lisa õli, äädikas, pipar ja sool.
Lõika kalafilee parajateks tükkideks, et tükid ilusti küpsetuslehtede vahele mahuksid. Kuivata tüid majapidamispaberiga veidi kuivemaks. Vajuta küpsetuslehed kergelt kala külge kinni ja küpseta eelkuumutatud pannil keskmisel kuumusel mõned minutit mõlemalt poolt kuni kala on läbi küpsenud.
Lisandiks valmista pannil võis praetud köögivilju. Selleks tükelda pastinaak ja porgand pikkupidi pooleks. Kuumuta pannil või ja õli segu ning prae keskmisel kuumusel köögivilju igast küljest, kuni need on ilusa kuldse kooriku saanud. Maitsesta soola ja pipraga ning soovi korral võid peale niristada veel kas vedelat mett või balsamico kreemi. Keeda brokolit mõned minutid soolaga maitsestatud vees ja kalla siis sõelale. Jahuta külma vee all.
Serveerides tõsta taldrikule kalafilee. Lisa köögiviljad ja sinepikaste. Soovi korral puista peale veel värskeid ürte. Serveeri kohe.


Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.