Šampinjoni kreemsupp vürtsikate krõbesaiadega

Esileht / Määramata / Šampinjoni kreemsupp vürtsikate krõbesaiadega

Seene kreemsupp on minu üks lemmikuid juba pikki-pikki aastaid. Või no tegelikult olen ma seeneroogade fänn juba lapsest saati ning seenekastet suutsin alati veidi üle süüa, sest see oli lihtsalt niiii hea. Seene püreesupp sigines meie menüüsse küll juba veidi hilisemal ajal ehk siis sel ajastul, kui poodidest võis leida aastaringselt šampinjone. Hea lihtne ja kiire valmistada ning minu seenekirg sai taaskord väärikalt koheldud. Oli periood, mil tegin seenesuppi vist küll pea igal nädalal ja vahel mitu korda nädalas ka. Nüüd tuleb šampinjoni kreemsupp meelde kord-paar korda mõne kuu jooksul. Tüdimuse märke seni ei ole täheldada.

Soovi korral võib supi eriti luksuslikuks muta lisades serveerimisel supile piimavahtu

Sellele lihtsale kreemsupile võib juurde pakkuda vürtsikaid krõbesaiu, mille jaoks tuleb toasoe või segada Herbamare´i vürtsikat ürdisoola ja siis need kiirelt ahjus krõbedaks röstida. Hästi mõnusad krõbedad saiad, mida selle kreemise supi kõrvale krõbistada.

4-le
300 g pruune šampinjone (võid teha ka valgetest, aga pruunid annavad veidi külluslikumat seenemaitset)
1 suurem sibul, hakituna
2 küüslauguküünt, hakituna
50 g võid
2 sl jahu
5 dl SEDA Herbamare ürdipuljongist valmistatud puljongit
2 dl koort
soola ja pipart
näpuotsaga jahvatatud muskaatpähklit
värsket tüümiani

Krõbesaiad:
8 saiaviilu poolpehmest saiast
30 g võid
maitse järgi SEDA Herbamare Spicy ürdisoola

Sulata poti põhjas keskmisel kuumusel või. Lisa või sisse sibul, küüslauk ja tükeldatud seened. Lisa ka väike peotäis hakitud värsket tüümiani. Hauta aeg-ajalt segades umbes kümmekond minutit kuni sibulad on pehmed. Lisa jahu ja sega läbi. Kalla potti kuum puljong ja lase segades keema tõusta, et jahu ühtlaselt seguneks. Kalla juurde koor, tõsta mõned seenetükid välja ning püreesta siis supp blenderis või saumikseriga. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides tõsta supile eelnevalt välja tõstetud seened, värsekt tüümiani ning soovi korral ka piimavahtu.
Krõbesaiade valmistamiseks sega toasoe või Herbamare vürtsika soolaga. Määri saiadele mõlemale poolele ning aseta ahju 200 kraadi juurdes ca 5-7 minutiks, kuni saiad on väljast kuldsed ja krõbedad ning seest veel pehmed. Serveeri kohe.

Retsept ilmus koostöös Herbamare´i ürdisoolade ja -puljongitega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.