Vürtsikas kreveti ja lõhesupp avokaadoga Tom Yum´i ainetel

Esileht / Määramata / Vürtsikas kreveti ja lõhesupp avokaadoga Tom Yum´i ainetel

Imelist ja maitseküllast uut aastat kõigile!

Eks ole vist juba tavapäraseks saanud see, et peale suurte pühade möödumist ja ohjeldamatut seaprae-hapukapsa söömist saabub koos uue aasta ja jaanuarikuuga küllastus kõigest, mis vähegi seapraadi meenutab ja hapukapsa lõhna tundes tabab sind selge teadmine, et tegelikult tahaks midagi muud. Ja see muu ei ole teps mitte verivorst 😏 Mitte et jõulutoitudel midagi viga oleks ja õiges kohas õigel ajal on need väga suurepärased, aga reeglina saabub sellest ühel hetkel küllastumus. Minul on see hetk küll käes mis käes!

Need imelised kevadised nõud on pärit Zara Home kauplusest

Seega tabab mind vääramatu jõuga igal aasta jaanuaris isu veidi kergemate, vürtsikamate ja pigem mereandide järele. Kõik need isud viitavad üsna selgelt Aasia köögile, kust selle postituse pearolli kandev vürtsikas, Tai köögi klassiku Tom Yum aineline supp pärit on.
Tom Yum aineliseks nimetan suppi seetõttu, et klassikalisele Tom Yumile ei lisata ei lõhet ega avokaadot ning pigem leiab sealt shiitake seeni. Mina lähenesin aga kompleksivabalt ning lisasin vürtsikale leemel oma lemmikuid lisandeid ja kokku sai see komplekt mõnusalt maitsev ja soojendavalt vürtsikas.
Supi tegemise muudab hästi lihtsalt Thai Choice valikus pakutav supileeme kontsentraat, kus kõik Tom Yumi iseloomulikud maitsed juba olemas. Omalt poolt lisasin ka sidrunheina (mis küll ka supipastas olemas), sest sidrunheina maitse on lihtsalt niiii hea!

Tuisusel päeval tunduvad lilled, liblikad ja linnud kohe eriti armsana. Kõik nõud pärit Zara Home kauplusest

2-le
2 sl Thai Choice Tom Yum pastat (SIIT leiab täpsemat infot, mida otsima peaks)
1 sl kalakastet
7 dl vett
200 g tooreid hiidkreveti sabasid (puhastatuna)
200 g lõhefileed (tükeldatuna, nahata)
1 suurem avokaado (tükeldatuna)
150 g tomateid (tükeldatuna)
sidrunheina
värsket koriandrit, hakituna
laimiviile
värsket hakitud tšillit (soovi korral)

Aseta potti vesi, supipasta ja kalakaste, sega läbi ja lase keema tõusta. Tambi sidrunheina varre jäme osa noaseljaga veidi pehmemaks ja haki sidrunheinast õhukesed viilud (sidrunheina kulub 1-2 cm jupp). Lisa sidrunhein leeme sisse. Lisa supi sisse ka tükeldud lõhe ja krevetid. Keeda minut-paar, väldi ülekeetmist. Viimasena lisa tomatid ja avokaado ning lase lihtsalt kuumaks supi sees, kuid ära keeda. Piserda suppi laimimahlaga. Serveerides lisa värsket koriandrit ja kui tahad eriti teravat tulemust, siis lisa ka värsket hakitud tšillit. Serveeri kohe.

Kõik selles postituses näha olevad nõud on pärit Ülemiste keskuses asuvas Zara Home kauplusest, kus muude kaunite kodukaupade kõrval on väga vaheldusrikas valik ka eksootilisemaid nõusid ja tarvikuid. Eksootilistest nõudest ja tekstiilidest olen ise just sageli puudust tundnud ja neid jõudumööda oma reisidelt kaasa toonud. Nüüd on võimalik ka lihtsama vaevaga kauneid stiilseid lauakatmise tarbeid leida. Zara Home tooteid võib osta ka nende veebipoest www.zarahome.ee
 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.