Apelsinimekised konjakitrühvlid

Esileht / Määramata / Apelsinimekised konjakitrühvlid

Tume šokolaad ja hea konjak on see kooslus, mis muudab ka tavalisel päeval hetke eriliseks. Neid maitseid ei naudita kiirustades ja möödaminnes, vaid selleks hetkeks tuleb leida aega. Ja soovitavalt ka seltskonda. Siis võib kindel olla, et mõnust nurruvad maitsemeeled vallandavad heaolutunde ja õnnehormooni. Minu jaoks on hea konjak, tume šokolaad ja sageli ka hea kohv selline kaunis trio, kus kõik kolm on ühtmoodi olulised ja täiusliku terviku moodustamiseks on vaja vaid seda, et iga liige sellest triost oleks võimalikult parima kvaliteediga.

Üldiselt olen ma üsna kehv magusasõber ja tume šokolaad on minu jaoks täiesti piisava magususastmega maius. Pigem paneb mind ebamugavusest võpatama trühvel, kus magusus juba pisut üle piiri ja see piir on minu maitsemeeltes väga täpse skaalana paigas. Siin trühvlites tuleb korralikult tumedale šokolaadile seltsiks aromaatne ja kergelt mõrkjas apelsinikoor ja väga väärikas Hennessy XO konjak. Kuna trühvlitesse kulub vaid üks supilusikatäis konjakit, võib valida ka parimatest parima. Ja loomulikult sobib nende trühvlite juurde pakkuda sedasama väärikat Hennessy XO konjakit.

Apeslinimekised konjakitrühvlid
150 g tumedat (vähemalt 70%-lise kakaosisaldusega) šokolaadi, tükeldatuna
70 ml 35%-list koort
1 sl Hennessy konjakit
1 sl hästi peenelt riivitud apelsinikoort
magustamata kakaopulbrit trühvlite veeretamiseks.

Kuumuta kastrulis koor kuni keemiseni. Tõsta tulelt ning lisa koore sisse tükeldatud šokolaad. Lase šokolaadil sulada, lisa siis konjak ja apelsinikoor ning sega kõik läbi. Tõsta jahedasse paariks tunniks tahenema. Võta tahkest šokolaadimassist teelusikaga paras kogus trühvlimassi ja veereta käte vahel ümmarguseks palliks. Veereta palle kakaopulbris.Hoia trühvleid jahedas ja veidi enne serveerimist tõsta toatemperatuurile.

Märtsikuu on paljudes restoranides konjakihõnguline ja -mekine ning kui kodus konjakiga katsetada ei ole mahti, siis võid piiluda SIIA, et saada infot, milliseid hõrgutavaid konjakist inspireeritud menüüsid pakuvad meie restoranid märtsikuu jooksul.


Postitus sündis koostöös Hennessy´ga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.