Mahlane kõrvitsasai tumeda šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

Esileht / Määramata / Mahlane kõrvitsasai tumeda šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

Külluslik, mahlane ja kaunilt kuldkollane kõrvitsasai pakub tõelist maitsenaudingut kõigile maiasmokkadele. Kasuta võimalusel siin saia sees kas muskaatkõrvitsat või Hokkaido kõrvitsat, mis on intensiivsema maitsega ja vähem vesine, kui tavaline kõrvits. Magusvürtsist kõrvitsasaia aitab veel maitsvamaks muuta tume šokolaad ja hapukas kuivatatud jõhvikas. Tulemuseks on tõeline maiuspala, millest võib kergelt sõltuvusse sattuda.

Sellise kõrvitsasaia puhul on eeliseks see, et tänu kõrvitsale püsib sai mahlane ja mõnus ka järgmisel ja ülejärgmisel päeval. Seda muidugi juhul, kui seda üldse järele jääb, sest meil kadus suurem osa saiast juba samal päeval. Kuivatatud jõhvikad annavad saiale kergelt hapukasmagusat nüanssi juurde ja tume šokolaad annab samas mõnusa maitsesügavuse.

Mahlane kõrvitsasai tumeda šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

350 g muskaatkõrvitsa püreed (puhastatud, ahjus küpstatud ja püreestatud kõrvitsa kaal)
220 g täistera speltajahu
1 tl soodat
2 tl kaneeli
½ tl kardemoni
½ tl muskaatpähklit, riivituna
½ tl soola
2 muna
1,5-2 dl DanSukkeri rafineerimata roosuhkrut
1 dl päevalilleõli või kookosõli (sulatatud)
1 dl värskelt pressitud apelsinimahla
100 g tumedat šokolaadi, hakituna
100 g kuivatatud jõhvikaid
Sega ühes kausis omavahel jahu, sooda, kaneel, kardemon, muskaatpähkel ja sool. Teises kausis vahusta munad koos suhkruga kergelt vahule. Lisa kõrvitsapüree, õli või kookosrasv ja apelsinimahl. Ühenda omavahel kaks segu ja lisa tükeldatud tume šokolaad ning kuivatatud jõhvikad. Kalla tainas võiga või kookosrasvaga määritud vormi. Küpseta 170-180 kraadi juures ca 60 minutit. Kui küpsetis hakkab pealt liialt pruunistuma, kata see pealt fooliumiga. Küpsust kontrolli tikuga. Kõrvitsasaia keskossa torgatud puidust tikk peab jääma puhtaks. Tõsta kõrvitsasai ahjust välja ja võimalusel jahuta jahutusrestil.



Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.