Sügisene köögiviljasupp grillitud kitsejuustuga

Esileht / Määramata / Sügisene köögiviljasupp grillitud kitsejuustuga

Hetkel üle ilma laiuv, vahel veel veidi soe ja järgmisel päeval näpistavalt jääkülmaga ehmatav sügisene aeg on külluslik oma küpsete viljade valikuga. Erinevaid kirevaid vilju leiab laias valikus ja maitsevad nad imehästi just praegu, kui värskelt põllult korjatud viljade mahlasus ja maitse on parim. Eraldi tuleks kindlasti mainida ka värskelt korjatud köögiviljade vitamiinide ja mineraalainete sisaldust, mis paraku üle talve hoides kõvasti kahaneb. Juurviljahooaeg on just nüüd ja praegu. Seega tasub sügisesel ajal suur korv käevangu võtta, turult kõike pakutavat kraami kokku kahmata ja valmistada siis värvikirev maitsev supp. Kreemine kitsejuust aitab köögiviljasupile veidi kaalukust lisada ja kreemine soe poolsulanud kitsejuust annab tomatisele supile täpselt paraja maitsetäienduse.

Kui käepärast on seeni, siis võib sügisese supi veel sügisesemaks teha, lisades sinna kas värskeid või ka sügavkülvamast võetud või soolatud (ja eelnevalt leotatud) seeni. Mina lisasin omas mahlas hautatud kuuseriisikaid. Aga seente lisamise otsustab igaüks ise. Külluslik on see supp nii seentega kui seenteta.
4-le
4 viilu kitsejuustu
1 sibul, hakituna
1 tšillipipar, hakituna
1 porgand, tükeldatuna
1 pastinaak, tükeldatuna
½ fenkolit, tükeldatuna
1 väiksem või ½ keskmise suurusega suvikõrvitsat, tükeldatuna
1 väiksem või ½ keskmise suurusega baklažaani, tükeldatuna
1 punane paprika, tükeldatuna
3-4 sl Maggi ketšupit küüslauguga
5 dl Maggi Bio kanapuljongit
Soola ja pipart
Veidi suhkrut vajadusel
Võid hautamiseks
Värsket tüümiani
Veidi sidrunimahla või õunaäädikat
Soovi korral värskeid või soolatud (ja eelnevalt leotatud seeni)
Sulata potikpõhjas või koos oliiviõliga. Hauta keskmisel kuumusel õli ja või segu sees sibulat ja tšillipipart. Lisa hakitud porgand, pastinaak, fenkol ja suvikõrvits ning mõned tüümianioksad. Hauta mõned minutid, kuid ära pruunista. Lisa ketšup, sega läbi ja kalla peale kuum puljong. Lase keema tõusta ja keeda kümmekond minutit. Lisa siis tükeldatud baklažaan ja paprika ning keeda veel mõned minutid, kuni kõik viljad on parajalt pehmed. Eemalda tüümianioksad ning maitsesta supp soola, pipra, vajadusel tibakese suhkru ja sidrunimahla või õunaäädikaga. Supi keemise ajal kuumuta ahi grillrežiimil. Aseta juusturattad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning küpseta neid grillelemendi all mõned minutid, kuni juust on pealt kuldne. Serveeri koos supiga. Puista peale veel värsket tüümiani.Retsept sündis kootöös Maggiga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.