Pikalt valminud, kuid selle tulemusena suussulav pardikoiva confit on roog, mis ikka ja jälle jõulude ajal meelde tuleb. See on just selline talvine külluslik roog, mis sobib hästi talvisel ajal hinge ja keha soojendama. Ja miks mitte ka jõululauda vääristama.
Pardikoivad võib eelnevalt valmis teha ja rasva sees külmas hoida ning õigel õhtul need lihtsalt ahjus pruunistada. Nii kulub maitsva ja küllusliku jõuluroa valmistamiseks vaid pool tunnikest, kuni pardikoivad on mõnusalt krõbeda kooriku saanud. Pardikoibade juurde sobib pakkuda lisaks veel jõuluvürtsidega hautatud punast kapsast, krõbeda kooriku saanud ahjukartuleid ja loomulikult ka head veini.
Pardikoivale seltsiliseks sätitud Torres Purgatori on sügava rubiinpunase värvusega täidlase siidise iseloomuga punavein Katalaaniast Costers del Segre viinamarjaaiast, mis valmistatud Syrah, Garnacha ja Carignena viinamarjadest. Vein ise on kergelt suitsuse alatooniga ning maitselt õrnalt piprane ja samas marjane, kus võib eristada nii kirssi, mustsõstart ja teisi tumedaid marju. Üldjoontes sobib selline jõuline veinikaaslane tumedate lihade seltsiliseks, kuid ka pardikoiva confit pakub sellele õilsale joogile ilusa maitsekoosluse. Pardile lisatud väike tšilline nüanss ja veini vürtsikus haakuvad ilusti ning veini värske happesuse nüanss aitab rammusa roa selgroo ilusti läbi hammustada. Elegantne ja ilus vein, mis sobib ideaalselt pidulauale sättimiseks ja nautimiseks. Veini kohtsa saad täpsemalt lugeda SIIT.
Postitus sündis koostöös Dunkeriga.
Vasta