Seafilee on üks mõnus mugavustoit, mille valmistamine on kiire ja lihtne. Õigete töövõtete korral ei ole ka ohtu, et seafilee liiga kuivaks küpseks. Seafileed sobib sättida ka grillile ja nii saab tulemuseks mahlase ja vähese rasvasisaldusega maitsva liha. Kasutades uut Maggi sealihamaitseainet, on seafilee valmistamine eriti lihtne – sega maitseaine lihtsalt õliga, määri seafilee selle seguga kokku ja jäta mõneks tunniks kuni üle öö maitsestuma.

Arvamus, et seafilee on kuiv ja tuim ei liha, ei pea paika. Tuleb lihtsalt üleküpsetamist vältida. 

Maggi sealihamaitseaines on kokku segatud kuivatatud maitseköögiviljad, küüslauk, sibul, meresool, erinevad vürtsid ja ürdid. Tulemuseks on sealiha jaoks ideaalseks timmitud maitsekombinatsioon, millega saab maitsestada erinevaid sealiharoogi, kastmeid, hautisi või ka grilliroogi. Arvestuslikult kulub 1 pakk Maggi maitseainet 1 kilole sealihale.



Imelihtne seafilee ürdises marinaadis
4-le
Valmistamisaeg: 25 minutit + marineerimiseks vajalik aeg
1 seafilee (ca 400-500 g)
3-4 tl Maggi sealihamaitseainet
3-4 sl õli
Veidi soola
Värsket hakitud murulauku
Puhasta sealiha kelmetest ja patsuta majapidamispaberiga kuivaks. Sega omavahel Maggi sealihamaitseaine ja õli. Soovi korral lisa ka veidi soola. Määri seafilee saadud seguga kokku ja jäta vähemalt kolmeks-neljaks tunniks kuni üle öö maitsestuma. Küpseta ahjus pannil või grillil 200 kraadi juures ca 20-25 minutit, sõltuvalt filee paksusest. Tõsta ahjust või grillilt ja lase enne lahtilõikamist veel ca 15 minutit puhata, et lihamahlad rahuneksid. Serveerides puista peale värsket hakitud murulauku.

Sellisel moel maitsestatud-marineeritud seafileed võib valmistada ka grillil. Siis pühi lihtsalt marinaadi lihalt veidi vähemaks, et see küpsetades kõrbema ei läheks.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.