Imelihtne ja kõigile jõukohane lõhe tartar toob välja värske
lõhe parimad omadused. Kuna kala läheb siia roa sisse toorena, siis peaks see
olema eeskujulikult värske ja parima kvaliteediga.
Kui tahad kala värskuses veendunud olla, eelista kindlasti Peetri Lõheäri lõhet, mis on saadaolevatest valikutest parima kvaliteedi ja puhtaima maitsega. Siis võid kindel olla, et tartar saab just selline, mis sööjate seas ovatsioone tekitab. Selline roog sobib hästi ka pidulauale sättida.
Eeliseks on see, et roa valmistamine on tõeliselt lihtne ja ei nõua ka märkimisväärselt aega. Seega sobib hästi just siis, kui soovid kiirelt külalistele midagi pakkuda või ei ole mahti pidulaua ettevalmistamisega pikalt jännata.
Sinepine lõhe tartar
Kogus: 4-le
Kogus: 4-le
250 g lõhefileed, nahata
1-2 sl laimimahla
1 sl mahedat sinepit
Veidi oliiviõli
Soola ja värskelt jahvatatud musta pipart
Värsket tilli, hakituna
Serveerimiseks: röstitud saia, marineeritud minikurke,
sibularattaid jm meelepärast
sibularattaid jm meelepärast
Puhasta lõhe ja tükelda siis väikesteks kuubikuteks. Sega
lõhe laimimahla, sinepi, õli, soola, pipra ja hakitud tilliga. Jäta vähemalt
tunniks maitsestuma. Serveerides paku juurde krõbedaks röstitud saia,
marineeritud kurke, sibularattaid ja muud meelepärast.
lõhe laimimahla, sinepi, õli, soola, pipra ja hakitud tilliga. Jäta vähemalt
tunniks maitsestuma. Serveerides paku juurde krõbedaks röstitud saia,
marineeritud kurke, sibularattaid ja muud meelepärast.
Postitus sündis koostöös Peetri Lõheäriga
Vasta