Kohupiimakookdele vahelduseks võib katsetada sarnast kooki
toorjuustuga valmistada. Toorjuustu saab lisada nii vahekihile kui ka tainale,
mille tulemusena saab tainasse lisatavat võikogust veidi vähendada. Toorjuustu
vahekiht jääb hästi kreemine ja siidine ning pisut luksuslikuma olemisega kui
tavaline kohupiimakook. Kaerajahu kasutamine aitab kooki ühelt poolt
tervisesõbralikumaks muuta ja teisalt lisab ka mõnusalt magusat kaerast maitset.

Siin koogis võib kasutada erinevaid Philadelphia toorjuustusid – kes soovib lahjemat versiooni, võib kasutada rasvavaesemat toorjuustu, kes aga eelistab laktoosivaba kooki, võib valida Philadelphia juustudest laktoosivaba variandi.

Kaerajahust põhjal kreemise toorjuustu vahekihiga õunakook
Kogus: 8-le
Põhi:
4 dl kaerajahu
100 g võid
50 g toorjuustu
1 dl rafineerimata roosuhkrut
Näpuotsaga soola
Kate:
400 g toorjuustu
1 dl suhkrut
2 muna
1 tl vaniljesuhkrut
3-4 õuna, tükeldatuna
Paar peotäit jõhvikaid (soovi korral)
1 tl kaneeli
Veidi suhkrut õuntele raputamiseks
Sega kaerajahu suhkru ja soolaga. Lisat tükeldatud või ja toorjuust
ning haki noaga mass ühtlaseks puruks. Võid kasutada ka köögikombaini taina
valmistamiseks. Suru umbes ¾ purust küpsetuspaberiga vooderdatud ca 20×20 cm läbimõõduga
kandilisse vormi (sobib ka 24-26 cm läbimõõduga ümar vorm). Suru puru põhjale tihedalt
kokku.
Mikserda toorjuust suhkru ja vanillisuhkruga ühtlaseks kreemiks
ning lisa siis ükshaaval munad. Kalla saadud mass eelnevalt vormi surutud põhjale.
Sega õunad ja jõhvikad suhkru ja kaneeliga ning laota toorjuustukihile.
Puista õuntele ülejäänud puru. Kui vaja, näpi purule juurde
veel veidi jahu, et tulemuseks oleks peen puru, mitte suured tükid. Tõsta kook
eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde ja küpseta ca 45-50 minutit, kuni kook on
kuldne ja läbi küpsenud. Lase veidi jahtuda enne lahtilõikamist.

Postitus sündis koostöös Philadelphia toorjuustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.