Panna cotta on
itaallaste maitsev kingitus magusamaailmale ja see koorene tarretis kuulub
kindlalt klassikaliste magustoitude raudvarasse. Vanillimaitseline koorene
tarretis lausa küsib enda kõrvale hapukat lisandit ja nii võib jõulude ajal
kooresele kihile sättida seltsiks jõuluvürtsise pohlakihi, mille saab lihtsa
vaevaga Biotta metspohla mahlast valmistada. Koorene panna cotta koos magushapu ja parajalt vürtsika tarretisekihiga on
tõeliselt maitsev kooslus ning seda sobib pakkuda ka pidulikul jõuluõhtul
magusroana.
itaallaste maitsev kingitus magusamaailmale ja see koorene tarretis kuulub
kindlalt klassikaliste magustoitude raudvarasse. Vanillimaitseline koorene
tarretis lausa küsib enda kõrvale hapukat lisandit ja nii võib jõulude ajal
kooresele kihile sättida seltsiks jõuluvürtsise pohlakihi, mille saab lihtsa
vaevaga Biotta metspohla mahlast valmistada. Koorene panna cotta koos magushapu ja parajalt vürtsika tarretisekihiga on
tõeliselt maitsev kooslus ning seda sobib pakkuda ka pidulikul jõuluõhtul
magusroana.
Jõuluvürtsidega kihiline tarretis
Kogus: 4-6-le
Koorene panna cotta kiht:
3 dl 35%-list koort
1 dl 10%-list koort
2-3 sl suhkrut
1 vanillikaunast kraabitud seemned
3 lehte želatiini
Pohlakiht:
2,5 dl Biotta metspohla mahla
2 lehte želatiini
Jõuluvürtse: kardemoni, apelsinikoort, kaneelikoort, tähtaniisi
Kaunistamiseks värskeid pohli ja mündioksi
Esmalt valmista panna
cotta kiht. Selleks tõsta esmalt želatiinilehed külma vette ligunema. Samal ajal
kuumuta kastrulis mõlemad koored koos suhkru ja vanilliga keemiseni. Tõsta
želatiinilehed külmast veest välja, pigista kuivemaks ja tõsta siis kuuma koore
sisse. Sega kuni želatiin on täielikult lahustunud. Kalla kooresegu
magustoidupokaalidesse nii, et sinna jääks veel ruumi pohlakihi jaoks. Tõsta
paariks tunniks jahedasse, kuni koorekiht hakkab kergelt tarretuma.
cotta kiht. Selleks tõsta esmalt želatiinilehed külma vette ligunema. Samal ajal
kuumuta kastrulis mõlemad koored koos suhkru ja vanilliga keemiseni. Tõsta
želatiinilehed külmast veest välja, pigista kuivemaks ja tõsta siis kuuma koore
sisse. Sega kuni želatiin on täielikult lahustunud. Kalla kooresegu
magustoidupokaalidesse nii, et sinna jääks veel ruumi pohlakihi jaoks. Tõsta
paariks tunniks jahedasse, kuni koorekiht hakkab kergelt tarretuma.
Kui koorekiht on tarretunud (võib veel kergelt väreleda),
valmista pohlakiht. Pane taas želatiinilehed külma vette ligunema. Kuumuta
kastrulis pohlamahl koos meelepäraste jõuluvürtsidega kuni keemiseni. Lase
mõned minutid tõmmata ja kurna siis vürtsid välja. Tõsta želatiinilehed külmast
veest välja, pigista kuivemaks ja lahusta siis kuumas mahlas kuni želatiin on
täielikult lahustunud. Jahuta veidi ja kalla siis ettevaatlikult tarretunud panna cottale. Kaunista soovi korral
värsket pohladega ja tõsta siis jahedasse tarretuma ca neljaks tunniks.
Kaunista soovi korral mündiokstega.
valmista pohlakiht. Pane taas želatiinilehed külma vette ligunema. Kuumuta
kastrulis pohlamahl koos meelepäraste jõuluvürtsidega kuni keemiseni. Lase
mõned minutid tõmmata ja kurna siis vürtsid välja. Tõsta želatiinilehed külmast
veest välja, pigista kuivemaks ja lahusta siis kuumas mahlas kuni želatiin on
täielikult lahustunud. Jahuta veidi ja kalla siis ettevaatlikult tarretunud panna cottale. Kaunista soovi korral
värsket pohladega ja tõsta siis jahedasse tarretuma ca neljaks tunniks.
Kaunista soovi korral mündiokstega.
Postitus sündis koostöös A.Vogel loodustoodetega.
Vasta