kantakse head-paremat ja sinimustvalge värvikombinatsioon on aukohal. Torti tuleb ka süüa! 😊
tordis saavad kokku kreemine toorjuustu ja valge šokolaadi kiht, must
küpsisekiht ja õhuline sidruni-toorjuustuvahu kiht. Tulemuseks on maitsev ja
igati Eesti sünnipäevaks sobiv tort, mille valmistamine ei tohiks kellelegi üle
jõu käia. Varu ainult piisavalt aega, et tordi kihid jõuaksid korralikult
tarretuda ning tort lahti lõigates laiali ei vajuks.
Siin tordis saavad kokku kreemine toorjuustu ja valge šokolaadi kiht, must küpsisekiht ja õhuline sidruni-toorjuustuvahu kiht. Tulemuseks on maitsev ja igati Eesti sünnipäevaks sobiv tort, mille valmistamine ei tohiks kellelegi üle jõu käia. Varu ainult piisavalt aega, et tordi kihid jõuaksid korralikult tarretuda ning tort lahti lõigates laiali ei vajuks.
Kui valge ja musta kihiga ei olnud väga suuri probleeme, siis naturaalset sinist värvi toidumaailmas ei olegi väga lihtne leida. Loomulikult võib haarata poes pakutavate toiduvärvide järgi, aga see on ikkagi puhas keemia. Tunnistan, et proovisin paar korda ka punasest kapsast pigmenti välja keeta ja seda siis soodaga sinikaks toonida, aga tulemuseks oli ülimalt reaktiivne värvaine, mis näiteks martsipaniga segades muutus luitunud lillaks, toorjuustule lisades tänu happelisele keskkonnale lillakaks ja koorega ehk aluselise ainega segades rohekas-siniseks. Kenad värvid kõik, aga paraku lipu jaoks mittesobivad. Seega oli puhas õnn, et avastasin Süvahavva ürditalu, kust saab tellida täiesti kodumaiseid ja ilusaid lipusiniseid rukkililleõisi. Nii Eesti kui vähegi olla saab!
toorjuustukiht:
kiht:
valikust SIIT.
valge šokolaad vesivannil. Vispelda toorjuust ühtlaseks ja kreemjaks. Nirista pidevalt
segades toasooja toorjuustu sisse sulatatud valge šokolaad. Lisa vanilliseemned
või -suhkur. Tõsta želatiinilehed külma vette ligunema umbes viieks minutiks. Tõsta ca 3 sl koort kastrulisse ja vahusta ülejäänud koor. Kuumuta kõrvale tõstetud koort kastrulis ja tõsta sinna sisse siis veest
nõrutatud želatiinilehed. Sega, kuni želatiinilehed on täielikult lahustunud.
Sega juurde toorjuustu-valge šokolaadi mass ja vahustatud koor. Kalla 20-22 cm
läbimõõduga lahtikäivasse vormi, mille põhi on kaetud küpsetuspaberiga. Aseta
külma 2-4 tunniks.
küpsisepuru sulatatud võiga. Kalla tarretunud valgele kihile ja suru
ettevaatlikult ühtlaseks.
sidrunimahl ja -koor. Ühenda omavahel vahukoor ja toorjuust. Leota želatiinilehti
külmas vees mõned minutid. Kuumuta siis kastrulis eelnevalt kõrvale tõstetud
koor ja lahusta selle sees kuivemaks pigistatud želatiinilehed kuni need on
täielikult lahustunud. Tõsta mõni lusikatäis toorjuustu-vahukooresegu veel
samasse kastrulisse, sega läbi ja sega siis želatiinisegu ülejäänud
toorjuustu-vahukooresegu sisse. Sega hoolega läbi ja kalla siis küpsisekihile.
Tõsta jahedasse vähemalt neljaks tunniks, et pealmine kiht korralikult
tarretuks.
küljest lahti ja eemalda vormi küljed ettevaatlikult. Libista kook koogialusele,
kata koogi pealmine osa keskelt koogi läbimõõdust pisut väiksema paberist
rattaga ja vajuta kergelt rukkililled koogiserva külge. Kaunista soovi korral
veel suhkrumassist või martsipanist lõigatud lilledega või muu meelepärasega.
Postitus sündis koostöös Farmi Piimatööstusega.
Vasta