Vaidlused käivad, kas see mõnus hakklihahautis tomatises kastmes on pärit Mehhikost või Texasest, kuid kindel on see, et tomatises kastmes koos vürtsidega hautatud hakkliha köögiviljade ja ubadega on kooslus, millel on alati olemas oma kindel austajaskond. Hästi põneva lõppviimistluse saab hautisele anda lõpus lisatud tumeda šokolaadiga. Maitse muutub sellest tummisemaks ja šokolaad sobitub maitsekombinatsiooniga veatult.
Chilli con carne
Portsjonit 4
Koostisosad
- 1 sibul hakituna
- 1 punane paprika tükeldatuna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 1 tšillipipart hakituna või 1 tl tšillipulbrit
- 1 tl jahvatatud paprikat
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 500 g veise hakkliha
- 2-3 dl veisepuljongit
- 400 g purustatud tomateid
- 2 sl tomatipastat
- 1 tl suhkrut
- 400 g purk punaseid ube
- Soovi korral paar tükki tumedat šokolaadi
- Õli praadimiseks
- Värsket peterselli või koriandrit
- Soola ja pipart
- Serveerimiseks aurutatud riisi
Valmistamine
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa küüslauk, paprika, tšillipipar ja vürtsid ning kuumuta pannitäit segades umbkaudu 5 minutit. Lisa pannile hakkliha ja pruunista, kuni hakkliha on värvi muutnud. Töötle pannilabida abil hakkliha peenemaks. Lisa pannile kuum puljong, purustatud tomatid ja tomatipasta. Lase keema tõusta ja maitsesta siis pannitäis soola, pipra ja tibakese suhkruga. Lase vaiksel tulel podiseda umbes 20-30 minutit aeg-ajalt segades. Kurna purgitäis ube ja lisa ka need hautisesse. Lase keema tõusta ja hauta veel kümmekond minutit. Kui kaste tundub liiga kuiv, võid lisada veidi vett. Maitsesta lõplikult ja kui soovid põnevat maitsenüanssi lisada, lase paar tükki tumedat šokolaadi hautise sisse sulada. Serveerides paku juurde aurutatud riisi ja viimistle hautis värske hakitud peterselli või koriandriga.
Postitus sündis koostöös Barboraga.
Vasta