Quesadillad on Mehhiko kingitus maailmale. Lihtsamast lihtsa valmistuskäiguga, kuid alati esimesena laualt kaduma kippuvad juustu ja erinevate kastmetega täidetud tortillad on alati kindla peale minek. Seekord on tortillade vahele sätitud mehhikopärane tomatikaste ja juust. Ei pea vist lisama, et see on kooslus, millega ei ole võimalik libastuda.


Tortilla täidiseks oleva tomatikastmena on kasutatud uut Maggi Mehhiko stiilis köögiviljadega kastet. Tegemist on Maggi uue tootesarjaga, kuhu lisaks kuuluvad veel Itaalia ja Hiina stiilis magushapu kaste. Kõik kastmed kannavad Clean Label märgistust, mis annab märku sellest, et purki on pistetud ainult päris toiduained ilma mittesoovitud lisanditega. Nii on näiteks Mehhiko kastme koostisosadeks vaid tomat, paprika, sibul, punased oad, mais ja ürdid ning maitseained. Kogu koostis täiesti arusaadav ja vastuvõetav. Maitsev veel peale selle. Selline kaste sobib hästi erinevate mehhikopäraste toitude valmistamiseks, olgu selleks siis chilli con carne, takod, burritod või veel muud Mehhiko köögi tuntud toidud.
Mina kombineerisin selle kastme aga quesadillade täidiseks, kuhu sai loomulikult ka ohtralt veel juustu lisatud. Selline kooslus sobib hästi ka grillil valmistamiseks või siis hommikusöögina koos praetud muna ja singiga serveerimiseks, nagu siintoodud retsepti puhul. Kindlasti paku juurde veel täiendavalt sedasama mehhikopärast kastet, nii võid kindel olla, et taldrik quesadilladega tühjeneb loetud minutite jooksul. Quesadillasid valmistades võid tõsta täidise kahe tortilla vahele, aga lihtsam on toimetada nii, et lisad täidise ühele tortilla poolele ja tõstad teise poole poolkuuna sinna peale.

Juustu ja mehhikopärase tomatikastmega täidetud quesadillad

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 4 to rtillat sobib nii nisu- kui maisitortilla
  • 8 sl Maggi Mehhiko stiilis kastet köögiviljadega
  • 100 g juustu riivituna
  • Värskeid ürte hakituna
  • 2 muna
  • 100 g toorsuitsusinki või peekonit
  • Võid või õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks jalapenosid grillitud maisi vm meelepäraseid lisandeid

Valmistamine

  • Tõsta paar supilusikatäit tomatikastet tortilla ühele poolele. Puista sinna peale juustu ja keera siis teine pool täidisele peale, et moodustuks poolkuu. Kuumuta pannil õli ning prae tortilla mõlemalt poolt kuldseks. Kui valmistad quesadillasid grillil, siis määri grill õliga ning grilli täidetud tortillat mõlemalt poolt, kuni juust on sulanud. Tõsta pannilt või grillilt ja lõika käepärasteks sektoriteks.
  • Hommikusöögina serveerides prae pannil muna endale parajaks. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koos hakitud ürtide ja toorsuitsusingiga.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.