Mehhiko avokaado-kanasupp. Turgutab, toidab ja hõrgutab

Esileht / Määramata / Mehhiko avokaado-kanasupp. Turgutab, toidab ja hõrgutab

/prindi retsept/
See supp on otsekui proviisori poolt tervise turgutamiseks soovitatud. Talvisel päikesevaesel ajal, kui viiruseid igal pool ringi luusimas, on mitmest erinevast supertoiduainest valmis keedetud ja lisaks kõigele veel ääretult maitsev supp “must have” kategooriast. Supi võlu on ka tema lihtsuses – tõeline kingitus kõikidele töötavatele inimestele, kes õhtupoolikul kodus pannil soojendatud poolfabrikaate ei taha tarbida. Aega kulub umbes täpselt niipalju, kui potitäie puljongi soojendamiseks vaja on. Avokaado on, muide, äraütlemata mõnusa olemisega vili ka supi sees kasutamiseks.


Praegu on poes müüdavad avokaadod hästi parajas küpsusastmes. Veidi tundlikku kompimist (koor peab olema juba kergelt vetruv, kuid laikudeta) ning kreemjas pähkline supervili on valmis söömiseks juba samal päeval. Muul ajal “küpsetan” neid külmkapis paberkotis koos banaaniga ja siis tuleb iga päev kompamise-visuaalse hindamise töö ette võtta, et hetke tabada.
Seni kuni puljong pliidil keema hakkab, võid esimese avokaado ära süüa kreveti-kodujuustu täidisega. Täidetud avokaado postituses peatun ka põgusalt sellel, miks avokaado on superköögivili.

Supi tegemisel lülita esmalt sisse ahi ja pane pott liitri vee või kanapuljongiga tulele.
Vaja läheb:
1 l kanapuljongit (eelista kas puljongifondist või veel parem isekeedetud puljongit)
2-3 küpset avokaadot
1 punane tšillipipar, peeneks hakitud
2 kanafileed (värskelt valmistatud kanafilee võid asendada ka edukalt näiteks eelmisest päevast ülejäänud ahjukana vm  lihaga, siis viska liha ainult potti leeme sisse, et kuumus läbi käiks)
korralik peotäis rohelist sibulat
murulauku
koriandrit laimi
soola-pipart


Ma võiksin küll au endale haarata, kuid murulauk supi äärtes on ennast omal algatusel sedavõrd kaunilt pildile sättinud

Tegevuskäik on järgmine:
kuumuta pannil õli, maitsesta kanafileed soola ja pipraga ning prae pannil fileesid pannil mõlemalt poolt kuni need on kuldpruunid. Aseta fileed eelsoojendatud ahju ca 10-15 minutiks järelküpsema. Võta ahjust ning lase mõned minutid seista. Tükelda.
Kuumuta samal ajal potis kanapuljong, kalla sinna sisse hästi peeneks hakitud küüslauk ja tšillipipar. Lase keema tõusta. Lisa hästi peeneks hakitud roheline sibul ja murulauk.
Koori ja tükelda avokaado.Võta supitaldrikud ja jaota avokaadotükid taldrikutele. Piserda avokaadotükke laimimahlaga – see väldib avokaado pruuniks tõmbamist ja annab ka hästi meeldiva hapuka maitse. Lisa tükeldatud kanafilee. Kalla peale tšilli-küüslaugune kanapuljong hakitud maitserohelisega. Viimistle suppi värske koriandriga, mida mina rebin lihtsalt lehtedena supile ja ei vaevu hakkimagi – talvine koriander on sedavõrd maheda maitsega võrreldes suviste koduaia maitsepommidega. Kõige lõpuks piserda supile veel värsket laimimahla.
Söö ja naudi ning nii see tervis tulebki!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.