Mahlane maitsev pirukas, kus juustuses täidises saavad saledad sparglid parajalt rammusa raamistuse. Pirukas maitseb suurepäraselt ka niisama, kuid hästi maitsev jääb ta ka külmsuitsulõhega koos serveerides.

Sparglipirukas juustu ja külmsuitsulõhega

Aeg kokku 40 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 250 g pärmi lehttainast võiga
  • Peotäis hakitud värskeid ürte petersell, tüümiani vm
  • 200 g sparglit
  • 300 ml kohvikoort
  • 200 g riivitud juustu
  • 2 muna
  • 200 g külmsuitsulõhet
  • Soola ja pipart
  • Hernevõrseid serveerimiseks

Valmistamine

  • Rulli tainas õhukeseks ning tõsta ahjuvormi nii, et tainas kataks nii põhja kui küljed. Puista tainale hakitud ürte ning laota nende peale tükeldatud juust. Klopi munad lahti, sega koorega, maitsesta soola ja pipraga ning kalla tainale. Kõige peale aseta spargel, piserda sparglitele oliiviõli. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-30 minutit, kuni tainas on kuldseks küpsenud ning piruka täidis kalgendunud

Retsept ilmus 2020. aasta kevadises Toit&Trend ajakirjas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.