Järgmisel nädalal ongi jõulud ja nüüd oleks küll tagumine aeg oma mõtteid jõululaua katmise suunas sättima hakata. Sel aastal on meie laual kindlasti ka punane hapukapsas ja seekord mitte ise tehtud, vaid poest toodud. Põhjuseks on see, et Gourmet Clubi punane hapukapsas musta trühvli ja pardirasvaga on selle hooaja maitseüllataja ja sündmus omaette. Selle hõrgutise puhul peab end tagasi hoidma, et kapsast lihtsalt lusikaga kausist ära ei sööks, sest musta trühvli ja punase kapsa koosmaitse on lihtsalt niii hea! Kapsa valmistamiseks ei olegi vaja midagi muud, kui kapsast lihtsalt soojendada ja sobilikud lisandid juurde komponeerida. Mina sättisin siia juurde kiirelt valmiva pardifilee koos pardirasvas kuldseks praetud kartulitega.

Tegelikult sobib kogu see lihtsamast lihtsama valmistuskäiguga taldrikutäis hästi ka pidulauale. Pardifilee valmistamine on jõukohane kõigile. Valmis punase veini kastmest saab hapukasmagusat granaatõunakontsentraati lisades pardi juurde hästi sobiva kastme ning pardifilee valmistamisest üle jäänud rasvas kuldseks ja krõbedaks praetud kartulid lahendavad sujuvalt kõrvalroa mure.

Pardifilee punase hapukapsa, punase veini-granaatõuna kastme ja krõbedate kartulitega

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 4 väiksemat pardifileed
  • 500 g Gourmet Clubi punast hapukapsast musta trühvli ja pardirasvaga
  • 2 dl valmis punase veini kastet
  • 2-3 sl granaatõunakontsentraati Naršarab
  • Granaatõunaseemneid
  • Soovi korral muskaatpähklit või kardemoni
  • 4 suuremat kartulit keedetuna
  • Pardirasva kasuta pardifilee praadimisel eralduvat rasva
  • Soola ja pipart
  • Värsket peterselli hakituna

Valmistamine

  • Valmista esmalt pardifilee. Selleks lõika pardifilee nahasse terava noaga ristipidi sälgud, et pardirasv saaks praadides välja sulada. Tõsta pardifilee, nahaga pool allapoole, külmale pannile ja kasuta keskmist kuumust. Maitsesta liha küpsemise ajal soola ja pipraga. Kui nahaga pool on piisavalt pruunistatud ja krõbe, lisa veidi kuumust ja keera filee teistpidi ning pruunista. Samamoodi võid pruunista ka filee küljed. Kui filee on igast küljest pruunistatud, pane liha ahju 200 kraadi juurde sõltuvalt filee suurusest 5-10 minutiks. Võta ahjust välja, keera fooliumi sisse ja lase vähemalt 10 minutit rahuneda.
  • Kastme valmistamiseks soojenda kastrulis punase veini kaste. Lisa granaatõunakontsentraat ja soovi korral veel muskaati ja/või kardemoni. Maitsesta kaste endale parajaks.
  • Samal ajal kui filee fooliumis puhkab, prae kartulisektoreid või viile pardirasvas, kuni kartul on kuldne. Maitsesta vajadusel soolaga.
  • Soojenda punane hapukapsas pannil või potis.
  • Serveerides lõika pardifilee viiludeks, lisa kastet, kapsast ja kartuleid. Viimistle värskelt hakitud peterselliga ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.