See on üks kerge ja täistaimse salati idee, kus saab ära kasutada suvised noored kartulid ja need taldrikule koos maitseküllase basiilikupestoga flirtima sättida. Ahjus kuldseks ja krõbedaks röstitud noored kartulid on maitsvad ka niisama, aga eriti mõnusa roa saad siis, kui valmistad neist kartulitest toitva taimse salati basiilikupesto, kurgi ja redisega. Parim on see salat värskelt ahjust võetud ja umbes 15 minuti jooksul jahutatud ahjukartulitega. Sega kõik salatiained kokku vahetult enne serveerimist. Külmkapis seisnuna ei ole see salat enam nii mõnus, sest ahjukrõbedad kartulid vettivad siis veidi ära.

Noored kurgid ja redised on mõnusalt mahe-magusad ja aitavad krõbedaid kartuleid väärindada. Mõnusalt maitseküllane ja tummine Gourmet Clubi uus basiilikupesto (NB! sobib ka veganitele) vormistab aga kogu selle hääduse mõnusaks suvesalatiks. Lihtne teha ja tarvitada võid seda kas iseseisva roana või ka sättida kõrvalroaks kas kala või liha kõrvale.

Pestokastmes noore kartuli salat rukola ja redisega

Aeg kokku 55 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 kg noori väikeseid kartuleid või gurmeekartuleid
  • 3-4 rohelise sibula vart tükeldatuna
  • 100-150 g Gourmet Clubi basiilikupestot
  • 100 g rukolat
  • 2 lühikest kurki viilutatuna
  • 5 redist viilutatuna
  • Oliiviõli
  • Sidrunimahla
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Pese kartulid, kuivata ja laota siis ahjuplaadile. Piserda kartuleid ohtra oliiviõliga ning maitsesta soola ja pipraga. Rösti ahjus 200-220 kraadi juures umbes 15 minutit. Röstimise vahepeal võid kartuleid segada, et nad ühtlaselt küpseksid. Lisa siis pannile roheline sibul, sega läbi ja rösti kartuleid veel umbes 20-25 minutit, kuni kartulid on kuldsed ja krõbedad. Jahuta 10-15 minutit ja tõsta siis kaussi. Lisa kaussi ka pesto, kurk ja redis. Sega kõik läbi ja maitsesta salat vajadusel soola, pipra ja sidrunimahlaga. Serveeri kohe.

Kui noorte kartulite hooaeg läbi saab, võib seda salatit valmistada gurmeekartulitega. Neid leiab juba üsna hästi suurematest poodidest ja saadaval on need aasta läbi.

Postitus sündis koostöös Gourmet Club´´ iga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.