Tunnistan, et kuigi tööga seotult on meie pere toidulaud üsna mitmekesine ja täis erinevaid maitsekatsetusi, siis vahel on menüüs ka vanad head turvalised klassikud. Ja tundub, et põhjusega, sest sel toidukorral ei kipu keegi virisema ega sonkima vaid taldrikud poleeritakse puhtaks ja vahel tõstetakse ka lisaports ette. Ei teagi, mis kiindumussuhe meid selle hakklihakastmega liidab, aga nii see on ja vanal heal klassikul on kindel koht paljude toidulaual.

Nüüd, suvisel ajal kui suvikõrvitsapuhmas üle päeva taas oma viljadega kostitab, tekkis mõte katsetada suvikõrvitsa ja hakklihakastme kooslust. Tulemus oli üllatav ehk siis riivitud suvikõrvits sobitus hakklihakastmega suurepäraselt ja suureks boonuseks oli see, et ka need, kes muidu suured suvikõrvitsasõbrad ei ole, sõid seda kastet isukalt ja kahe suupoolega ning keegi ei virisenud ootamatu lisandi üle. No ja siis võib veel välja tuua, et tänu suvikõrvitsale muutub toitu ju kergemaks ja tervislikumaks ehk siis köögiviljalisand selles toidus on kindlasti kingitus ka sinu tervisele.

Suvikõrvitsat lisades peaks teda enne pisut hindavalt vaatama ehk siis tugevama ja tumedama koorega isendite puhul võiks suvikõrvitsa ära koorida. Minul oli kasutusel värskelt peenralt korjatud pigem pisike vili, mille riivisin koos koorega kastme sisse.

Hakklihakaste suvikõrvitsaga

Aeg kokku 35 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 g seguhakkliha
  • 1 keskmise suurusega suvikõrvits riivituna
  • 1 sibul hakituna
  • 1 sl jahu
  • 5 dl vett või puljongit
  • 200 g hapukoort
  • Värsket hakitud tilli
  • Soola ja pipart
  • Õli praadimiseks

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibul klaasjaks. Ära pruunista. Lisa pannile hakkliha ja prae seda senikaua, kuni see on värvi muutnud. Lisa ka riivitud suvikõrvits. Maitsesta soola ja pipraga. Puista pannile liha ja suvikõrvitsa peale jahu ja prae jahu kergelt läbi. Lisa siis vedelik, lase kastmel keema tõusta ja keeda umbes 10 minutit. Sega juurde hapukoor ja maitsesta lõplikult. Puista peale värsket hakitud tilli.
  • Serveeri kas keedetud kartulite või kartulipüreega. Juurde paku värsket salatit.

Seega, kes on julge, see katsetab ja eriti suvikõrvitsauputuse ajal on iga nutikalt ära kasutatud suvikõrvits hea tulemus. Eriti siis, kui tulemus kogu perele sobib.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.