Rebitud kanakintsuliha on mõnus mugavustoit, mis teeb end peaaegu ise valmis ehk siis panustada on vaja minimaalselt, samas on tulemus selline, mis kergelt sõltuvust tekitab. Meil on see sageli menüüs ja on lastekamba kindel lemmik. Alati tullakse lisa küsima.

Serveeri rebitud kanaliha kas krõbedaks röstitud saial, hamburgerikukli vahel või bao-kuklitega, paku juurde värskeid salatilehti ja köögivilju, soovi korral ka koos juustuviiluga ja mõnusamat ampsu on keeruline välja mõelda. Soovitan kasutada rebitud kanaliha valmistamisel nahata ja kondita broileri kintsuliha, mis jääb mahlasem kui kuivaks küpsema kippuv kanafilee. Tänu Maggi uuele BBQ-maitselisele kastmele jääb kanalihale hästi mõnus kergelt suitsune maitse nagu oleks kana grillil valmistatud. Mulle meeldib lisada veel suitsutatud paprika pulbrit, mis aitab suitsust maitsenüanssi võimendada.

BBQ-maitseline rebitud kanakintsuliha

Aeg kokku 2 hours 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 1 kg kondita ja nahata kanakintsuliha
 • 2 dl Maggi BBQ kastet + serveerimiseks
 • 1 sl mett
 • 2 sl sojakastet
 • 2-3 küüslauguküünt hakituna
 • 1 tl suitsutatud paprika pulbrit võid kasutada ka tavalist paprikapulbrit
 • 1 tl soola
 • õli
 • Värskelt jahvatatud musta pipart
 • Värskeid ürte hakituna (murulauk, till vm)

Valmistamine

 • Sega kausis kokku Maggi BBQ kaste, mesi, sojakaste, hakitud küüslauk, suitsutatud paprika, sool ja pipar. Lisa kana kintsuliha ja sega käte vahel läbi nii, et kanaliha oleks üleni kastmega kaetud. Piserda malmpott või keraamiline ahjupott õliga ja tõsta kanaliha sinna sisse. Hea oleks, kui potil oleks ka kaas. Tõsta potile kaas peale või kui kaant ei ole, siis kata pott tihedalt fooliumiga. Tõsta eelkuumutatud ahju 140-150 kraadi juurde ja „unusta“ ahjupott küpsema kaheks tunniks või ka pisut kauemaks. Mida pikemalt kana küpseb, seda pehmemaks ta muutub ja seda mõnusam on teda hiljem rebida.
 • Tõsta pott ahjust ja töötle kanaliha kahe kahvli abil ribadeks. Puista peale värskeid ürte. Serveeri kas krõbesaisal, burgeri- või baokukli vahel või ka palaleival. Juurde paku värskeid salatilehti, köögivilju, juustu või muud meelepärast. Paku juurde täiendavalt veel BBQ kastet.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.