Kuum suvi muudab toidutegemise lihtsaks. Eeldused loob see, et värsked suvemagusad viljad on järjest valmis saamas ning tänu sellele on suurepärane tooraine käepärast. Minul lisandub suviti veel see boonus, et säravkollase munakollasega munad tulevad oma kanadelt. Teiseks muidugi see, et kes see ikka soovib kuuma ja päikeselise ilmaga pikalt kööki kapselduda. Mina kohe kindlasti mitte ja nii ongi suviste lemmikretseptide loetelus mitmeid imelihtsaid ja suvel suurepäraselt toimivaid kooslusi.

Nüüd, kui ka värsked kartulid hakkavad valmis saama, on mõnus neid nautida lihtsa ja väga maitsva külma kastmega, kuhu saab sisse segada suvemagusaid tomateid ja kurke. Toekust aitab lisada keedetud muna. Imelihtne ja samas alati toimiv kooslus, mis on suvetoitude klassikaks. Sega juurde ohtralt värskeid ürte ja midagi maitsvamat on keeruline soovida.

Külm kodujuustukaste munaga ja noore kartuliga

Aeg kokku 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 600 g kartuleid keedetuna
  • 300 g kodujuustu
  • 2 väikest kurki tükeldatuna
  • 2 tomatit tükeldatuna
  • 2 keedetud muna tükeldatuna
  • 200 g hapukoort
  • Värsket hakitud tilli rohelist sibulat ja/või murulauku
  • Soola

Valmistamine

  • Sega kausis omavahel kodujuust, kurk, tomat, muna ja hapukoort. Maitsesta kaste soolaga ja lisa ka ohtralt värskeid hakitud ürte. Serveeri kastet koos noorte keedetud kartulitega.

Retsept valmis koostöös Barboraga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.