Troopiliselt kuumad jaanid on selleks korraks möödas, aga kindel võib olla selles, et ka peale jaanilõkke ääres grillimist tõstetakse grillidele eelseisva suve jooksul jätkuvalt palju head ja paremat. Kes millise maitse sõber parasjagu on, see ka vastavalt sellele on grillroad valib. On neid, kelle jaoks ainuvõimaik on traditsiooniline äädikašašlõkk, aga ka neid, kes pigem uut ja põnevat eelistavad. Kindlasti tasub lihale lisaks grillile ka erinevaid köögivilju sättida. Nii saad oma grillilaua mitmekesisemaks ja ka tervislikumaks muuta. Kes aga armastavad isetehtud marinaade ning lahjemat liha, mis on samas mahlane ja mõnus, võiksid katsetada Maggi BBQ marinaadis kümmelnud ja siis tervelt grillitud seafileed. Hea lihtne valmistada ja tulemus on väga mõnus. Tegelikult võid siin katsetada erinevaid Maggi kastmeid. BBQ kaste annab marinaadile kergelt suitsuse ja ameerikapärase kastme, Mehhiko salsa annab samas kergelt teravust ja särtsakat maitset. Sama marinaadiga võid liha küpsemise ajal pintseldada ja samalaadsesse marinaadi sobib ka kanaliha või siis hoopis köögivilju marineerima panna.

Mahlana BBQ maitseline grillitud seafilee

Marineerimiseks vajalik aeg 4 hours
Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 sea sisefilee ca 500 g
  • 3 sl Maggi BBQ kastet sobib ka Mehhiko salsa
  • 2 sl sojakastet
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 2 sl õli
  • 1 sl mett
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega kokku BBQ kaste või Mehhiko kaste, sojakaste, hakitud küüslauk, õli ja mesi. Maitsesta marinaad soola ja pipraga. Puhasta seafilee kelmetest ja tõsta siis tervelt marinaadi sisse. Marineeri vähemalt neli tundi kuni üle öö. Tõsta siis seafilee marinaadist välja, puhasta marinaadist ja tõsta kuumale grillile. Grilli aeg-ajalt külge keerates, et filee ühtlaselt küpseks, ca 20 minutit. Võid küpsemise ajal fileed marinaadiga pintseldada. Tõsta siis grillilt ja lase 15-20 minutit lihal seista, et lihamahlad rahuneksid. Lõika lahti ja serveerides puista peale värskeid ürte. Võid ka liha kõrvale Maggi kastmeid pakkuda.

Selline mõnus ja mahlane seafilee kummutab müüdi, et seafilee on kuiv ja tuim liha. Kui õigesti grillida ja fileed mitte liiga pikaks ajaks grillile unustada, on tulemuseks igati maitsev, mahlane ja samas väherasvane grillroog. Tasub kindlasti järgiproovimist!

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.