Advendiaja saabudes ja jõuluaja edenedes on meie kodus igal aastal plaanis ka jõulumandlite valmistamine. Tegelikult on ka üks vana retsept siin blogis olemas, aga kuna pildid ei kannata kriitikat ja retsept vajas väikest värskendust, siis olgu väike kordusretsept ka siia talletatud.

Jõulumandlite iga-aastase valmistamise põhjuseks on see, et esmalt on need lihtsalt nii maitsvad niisama tee- või kohvikõrvaseks krõbistamiseks. Teine põhjus on aga see, et jõulumandlid on alati hea idee päkapikkudele või ka jõuluvana koti sisse sättimiseks. Valmistamine on lihtne nagu lapsemäng ja tulemus meenutab neidsamu mandleid, mida ka vanalinnas jalutades alati maitsta pakutakse. Seega, kui on vaja kiiret kingiabi, haara poest kaasa paras ports mandleid, piparkoogimaitseainet ja pruuni suhkrut. Aega ei kulu nende mandlite valmistamiseks rohkem kui pool tundi ja maitsev isetehtud kingitus ongi valmis. Lihtne, eksole!

Piparkoogimaitselised jõulumandlid

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g mandleid
  • 1-1,5 dl DanSukkeri pruuni suhkrut sobib kas muscovado või demerara suhkur
  • 1-2 tl piparkoogimaitseainet
  • Veidi kaneeli
  • 1 munavalge lahtiklopituna
  • Näpuotsaga soola
  • Vajadusel veidi vett

Valmistamine

  • Võid lisada ka kakaopulbrit või siis kardemoni, ingverit või muskaati vms nii saad iga kord veidi erineva maitsenüansi.
  • Seda esmalt suhkur maitseainetega ja soolaga. Lisa lahtiklopitud munavalge ja kui segu muutub liiga paksuks, siis veidi vett. Sega mandlid saadud seguga ja laota laiali küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  • Tõsta 160-170 kraadini eelkuumutatud ahju. Algul sega mandleid umbes iga viie minuti tagant mõned korrad, et mandlid omavahel liiga kokku ei kleepuks. Ahjus peaksid mandlid olema kokku ca 15-20 minutit (ahjus jääbki segu algul veidi nätskeks, välja võttes muutub kate aga krõbedaks). Võta välja ja lase veidi jahtuda ja pudista siis veel kokkukleepunud mandlid omavahel lahti. Soovi korral võid ahjust välja võttes veel suhkrut ja kaneeli lisaks peale pudistada.
  • Jahuta ja pakenda siis soovi korral väikestesse karbikestesse või kotikestesse. Või krõbista niisama glöggi või tee kõrvale.

Postitus sündis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.