Punase kapsa struudel on mõnus mugavustoit, mida on tõeliselt lihtne valmistada ja mis sobib samas väga hästi ka jõulude ajal pidulauale sättida. Tänu Põltsamaa purki pistetud magushapule punasele kapsale on selle struudli valmistamine eriti lihtne ja ka kiire. Vaid paarikümne minutiga on maitsev pirukas valmis.

Kapsale võib lisada võis karamelliseks hautatud punast sibulat, mis aitab punase kapsa täidise maitse sügavamaks muuta. Kui tahad toekamat pirukat, võid kapsatäidisele lisada veel pannil krõbedaks praetud peekonit või lisada näiteks sinihallitus-, feta- või kitsejuustu. Riivitud juustu võib ka struudlile peale raputada, see sulab küpsedes mõnusaks juustuseks katteks. Jõulusema maitse jaoks võid kapsale lisada jahvatatu kardemoni, ingverit ja/või kaneeli.

Punase kapsa struudel

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

  • 550 g ehk 1 purk Põltsamaa punast kapsast
  • 400 g võiga pärmi-lehttainast 4 100-grammist tainaplaati
  • 1 punane sibul hakituna
  • 50 g võid
  • 1 lahtiklopitud muna määrimiseks
  • Seesamiseemneid peale puistamiseks

Valmistamine

  • Kuumuta pann keskmisel kuumusel. Lisa pannile või ja lase sulada. Tõsta pannile või sisse sibul ja hauta vaiksel kuumusel mõned minutid, kuni sibul on kergelt karamellistunud. Tõsta sibul pannilt.
  • Rulli lehttainas jahusel pinnal õhemaks.
  • Sega punane kapsas sibulaga. Tõsta kapsatäidis lahtirullitud taina keskele ja tõsta ääred teineteise peale, et moodustuks piklik “vorstike”. Suru liitekohad otstest kokku ja keera “vorstike” nii ümber, et liitekoht jääb allapoole. Lõika terava noaga ülemisele poolele mõned sälgud, määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista peale seesamiseemneid. Küpseta 200 kraadi juures ca 20-25 minutit, kuni struudel on pealt kuldne. Jahuta veidi ja lõika siis viiludeks.

Postitus sündis koostöös Põltsamaaga Felixiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.