Külluslikud suupisteleivad, mis sobivad hästi nii hommikueineks kui ka tõhusamaks vahepalaks. Särtsakas tšilliõli aitab kreemist avokaadot ja poolpehmeks keedetud muna ühtseks maitsetervikuks siduda. Mõnusalt õhuline ja kergelt krõbedaks röstitud lapi leib annab omakorda võileivakattele maitsva raamistuse.
NB! Ole hoiatatud. Võib kergelt sõltuvust tekitada! 😊
Meil on selline võiku sageli hommikusöögilaual. Suvel on veel oma kanade tumekollase rebuga munad need, mis kogu kombo eriti nauditavaks muudavad. Basiilik tuleb kasvuhoonest ja aroomid on, pehmelt öeldes, vastupandamatud.
Lapi leivad avokaado, muna ja ürdiõliga
Portsjonit 2
Koostisosad
- 4 Fazeri Street Food kartuliga lapileiba
- 4 keedetud muna
- 1 dl riivitud parmesani või Forte juustu
- 2 suuremat avokaadot
Tšilliõli:
- 1 sl oliiviõli
- 2 sl soolahelvestega võid
- 1-2 küüslauguküünt hakituna
- 1 tl tšillihelbeid
- ½ tl suitsutatud paprika pulbrit sobib ka tavaline paprikapulber
Valmistamine
- Valmista esmalt tšilliõli. Kuumuta pann keskmisel kuumusel ja sulata pannil oliiviõli koos võiga. Lisa ka küüslauk, tšillihelbed ja paprikapulber. Lase võil esmalt mullitada ja siis kergelt pruunistuma hakata ja tõsta pann tulelt ära.
- Tõsta munad keevasse vette ja keeda vastavalt sellele kui vedelat munakollast soovid kas 6-8 minutit. Jahuta külma veel all. Koori ja tükelda jämedalt väiksemaks. Tõsta muna kaussi ja sega riivitud juustuga ning maitsesta soolaga.
- Rösti lapi leivad rösteris. Määri leibadele avokaadosisu ja säti sellele muna-juustusegu. Kõige peale nirista tšilliõli ning viimistle paari keeru musta pipra ja värskete ürtide või idudega.
Postitus sündis koostöös Fazer Eestiga.
Vasta