Täistaimsed burgerid, kus pearollis on purpurne peedi-oa pihv, millele annab maitselisa Põltsamaa kurgisalat ja teravust tšillimajonees. Peedipihve võid ka valmiskujul osta ja kasutada, aga usinamad võivad need ise valmis teha, sest tegelikult ei ole selles midagi keerulist ega üle jõu käivat. Põltsamaa kurgisalat suudab sellele kooslusele meeldivalt mahlaseks lisandiks olla. Pisut krõmpsuv ja parajalt maitseküllane, et kõik komponendid ilusti toimima panna.
Peedi-oa pihvi ja kurgisalatiga täistaimsed burgerid
Portsjonit 2
Koostisosad
- 4 burgerisaia
- 4 sl Felixi tšillimajoneesi
- 4 kuhjaga supilusikatäit kurgisalatit
- Põltsamaa marineeritud punast sibulat
- Paprikarattaid
- Salatirohelist
Peedi-oa pihvid
- 1 punane sibul hakituna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 1 tl jahvatatud vürtsköömneid
- 1 tl suitsutatud paprika pulbrit
- 4 keedetud peeti
- 400 g purk konservube kurnatuna
- 75 g kiirkaerahelbeid
- Soola ja pipart
- Õli praadimiseks
Valmistamine
- Peedi-oa pihvide valmistamiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja prae sibulat õli sees mõned minutid. Lisa küüslauk ja vürtsid ning prae veel mõned minutid. Tõsta sibul ja küüslauk koos peedi ja kurnatud ubade ja kaerahelvestega köögikombaini või purustajasse ja töötle ühtlaseks. Maistesta soola ja pipraga. Vormi neli pihvi ja tõsta jahedasse umber pooleks tunniks. Tõsta siis peedi-oa pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, piserda oliiviõliga ja küpseta ahjus 180 kraadi juures umber 20-25 minutit, kuni pihvid on läbi küpsenud.
- Burgerite valmistamiseks määri tšillimajoneesi burgerisaiade mõlemale poolele. Tõsta alumisele poolele salatirohelist ja sellele tõsta peedi-oa pihv. Säti sinna peale Põltsamaa kurgisalatit, marineeritud punast sibulat ja paprikarattaid. Tõsta peale burgerisaia ülemine pool. Serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Põltsamaa Felixiga.
Vasta