Hetkel on tomatihooaeg täies hoos ja sada toitu tomatist on igata asjakohane teema. Kui esmalt tomatitega niisama maiustatud, tomatihoidised tehtud ja kapist ikka veel tomatihunnik vastu vaatab, siis võib valmistada juustust tomatisuppi, kus lisaks veel paprikat, küüslauku ja sibulat röstitud ning kuhu sisse saab riivitud juustu segada, mis siis supi sees ära sulab. Tomati ja juustu kooslus on lihtsalt jumalik ning röstimine annab köögiviljadele ja eriti tomatile mõnusalt sügava umamise maitse. Supile peale võib aga puistata Džiugase krõbedaid juustusnäkke, mis muidu kreemisele supile erinevat tekstuuri lisavad.

Väga lihtne ja samas nii maitsev supp, mis meil juba aastaid lemmikute nimekirjas.

Köögivilju võid röstida ahjus, aga väga mugav on seda teha ka kuumaõhufritüüris, kus saab kiiremini kui tavalises ahjus köögiviljad ära röstitda. Siis veidi suppi veel kokku kuumutada, maitsestada ja lihtsalt ühtlaseks blenderdada. Lisaks lahke käega juustu lisada ning maitseküllane supp ongi valmis. Imehea!

Juustune röstitud tomati ja paprika supp

Aeg kokku 55 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 1 kg hästi küpseid tomateid tükeldatuna
  • 1 suurem paprika tükeldatuna
  • 6 küüslauguküünt lamedaks vajutatuna
  • 1 punane sibul tükeldatuna
  • 30 ml oliiviõli
  • Mõned tüümianioksad
  • Soola ja pipart
  • 5 dl köögiviljapuljongit
  • ½ tl tšillihelbeid või 1 tšillipipra kaun tükeldatuna
  • Maitsestamiseks veidi suhkrut
  • 1 dl 35%-list koort soovi korral
  • 100 g Džiugase juustu riivituna
  • Džiugase krõbedaid juustusnäkke
  • Värsket basiilikut serveerimiseks

Valmistamine

  • Tükelda tomatid, paprika ja sibul ning laota ahjuplaadile. Lisa küüslauguküüned ja tüümian. Piserda oliiviõliga ja maitsesta soola ja pipraga. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde pooleks tunniks või seni, kuni tomatid on pehmed ja kergelt pruunistunud. Tõsta ahjust välja ja eemalda tüümianioksad. Kuumaõhufritüüris valmistades kuumuta köögivilja 180 kraadi juures 20-25 minutit.
  • Kuumuta pott keskmisel kuumusel ja tõsta siis tomatid ja küüslauk potti. Lisa puljong, tšillihelbed või hakitud tšillipipar ja veidi suhkrut. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ja keeda vaikselt podistades paarkümmend minutit. Püreesta siis supp ka blenderis või saumikseriga. Lisa nüüd koor ja riivitud juust ja kuumuta supp veel korra läbi kuni juust on sulanud. Kontrolli maitseid.
  • Serveerides lisa krõbedaid juustusnäkke, värsket basiilikut ja soov korral nirista veidi oliiviõli.
Need krõbedad ja mõnusalt juustused pallid on saanud kogu pere lemmmikuks. Valikus on küüslaugu, ürtide ja tomatiga variandid. Kõik nii head! Ideaalsed nii salatisse kui supisse, niisama krõbistamisest rääkimata.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.