Mõnusalt kreemine ja magusa alatooniga bataadi püreesupp on maitsev ja toitev supp ning tavapäraste krutoonide asemel võib siia supile sättida hoopis krõbedaid kalapulki. Nii saad ühe hoobiga kaks kärbest ehk olemas on nii köögiviljaports kui ka kalalisand. Tervislik, lihtne ja maitsev!
Mina kasutan sellist kooslust vahel ka emalikuks väikseks vimkaks, sest pere noorim on millegipärast suhteliselt tõrges kala osas, aga Esva kalapulki sööb hea meelega. Nii saan emana vähemalt plusspunktid selle eest, et ühe toidukorraga olen saanud lauale panna köögivilju ja kala ning samas on ka laps rahul ja toidu üle sel päeval ei virise.
Bataadi püreesupp krõbedate kalapulkadega
Portsjonit 4
Koostisosad
- 1 pakk Vici paneeritud kalapulki
- Õli praadimiseks
Supp:
- 1 porrulauk heleroheline ja valge osa tükeldatuna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 2 bataati koorituna ja tükeldatuna
- Väike peotäis rosmariini hakituna
- 7 dl kanapuljongit
- 4 dl 35%-list koort
- Soola ja pipart
- Õli ja võid praadimiseks
Valmistamine
- Kuumuta potipõhjas keskmisel kuumusel õli ja või. Hauta porrulauku koos küüslauguga umbes 5 minutit aeg-ajalt segades. Ära pruunista. Kui köögivili kipub praadides pruuniks tõmbuma, alanda kuumust. Lisa tükeldatud bataat ja rosmariin, kuumuta läbi ja kalla peale siis kanapuljong. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning keeda umbes 15 minutit, kuni köögivili on pehme. Lisa potti koor, kuumuta ja püreesta siis supp saumikseriga või blenderis. Maitsesta lõplikult. Samal ajal kui supp keeb, kuumuta pannil veidi õli ja prae siis kalapulgad õli sees mõlemalt poolt krõbedaks.
- Serveerides lisa igale supiportsule 2-3 tükeldatud kalapulka.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta