Juustune kartulipudruga kihiline vorm on alati hea mõte ja kõigi pereliikmete lemmik, aga seekord on selline ahjuvorm saanud alumise kihi hoopis kalapulkadest. Esimest korda sellist kooslust katsetades olime kõik meeldivalt üllatunud, kui mõnusa ja maitsva koosluse selline lahendus tulemuseks annab. See vorm on hea veel seepärast, et siia saab ära kasutada eelmisest söögikorrast järelejäänud kartulipüree, aga võid kasutada ka poes müüdavat valmiskujul kartulipüreed. Nii saad kiirelt argiõhtu toidumure lahendatud ja suure tõenäosusega mõmisevad rahulolevalt kõik laua ümber koondunud.
Esva kalapulkadega juustune kartulivorm
Portsjonit 4
Koostisosad
- 1 pakk Esva kalapulki
- 500-600 g kartulipüreed
- 150 g riivitud juustu
- Sibulat soovi korral
- Õli vormi määrimiseks
- Serveerimiseks hakitud värsket tilli
Valmistamine
- Pintselda ahjuvormi õliga ja lao sinna põhjale kiht kalapulki. Võid neid otse sügavkülmast võetuna vormi laduda. Soovi korral lisa ka sibul, aga võid ka ilma teha. Kui kasutad sibulat, siis hauta hakitud sibul enne õlis läbi ja laota siis kalapulkadele. Sinna peale säti kartulipüree ja kõige peale puista lahke käega riivitud juustu.
- Tõsta ahju 180-200 kraadi juurde ja küpseta 30-40 minutit või seni, kuni vorm on kaunilt kuldne ja juust sulanud
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta