Meie oma supertoit hapukapsas koos porgandiga on kooreses supileemes just selline mõnus kooslus, mis lausa küsib pisut tummisema lisandi järele. Selleks sobivad hästi Viči kanapelmeenid, mis tuleb lihtsalt kooreses supileemes mõne minuti jooksul valmis keeta. Lihtne argiõhtusse sobiv roog, mis valmib loetud minutite jooksul ja aitab samas ka köögivilju menüüsse lisada. Hapukapsas ja porgand võivad siin supis jääda parajalt krõmpsuks ehk siis üle keeta ei ole neid vaja. Tänu õhukesele tainakihile valmivad ka supi sisse tõstetud pelmeenid vaid mõne minutiga ehk siis aega see supp üleliia ei nõua.

Koorene hapukapsasupp kanapelmeenidega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 200 g Viči kanapelmeene
  • 1 sibul poolratastena
  • 1-2 porgandit riivituna või õhukeste ribadena
  • 200 g hapukapsast
  • 5 dl kanapuljongit
  • 2 dl 35%-list koort
  • Veidi võid
  • Serveerimiseks hakitud värsket tilli või murulauku
  • Soola ja pipart
  • Vajadusel veidi suhkrut

Valmistamine

  • Sulata potis keskmisel kuumusel veidi võid ja hauta sibulat ja porgandit mõned minutid. Lisa siis hapukapsas, kuumuta läbi ja kalla peale puljong. Keeda mõned minutid, kalla juurde koor ja lase keema tõusta. Tõsta leeme sisse pelmeenid, keeda mõned minutid kuni pelmeenid on valmis. Maitsesta supi maitse soola, pipra ja suhkruga endale sobivaks. Serveerides lisa värsket hakitud tilli ja/või murulauku.
  • Sügis on kõrvitsa hooaega ja ühe soojendava magusvürtsise kastme sobib suurepäraselt ka gyoza lisand, mis sellele taimsele kastmele veidi tummisust lisab. Siin võid ise otsustada, kas tõstad gyozad kastme sisse küpsema või teed need pannil eelnevalt potikleepsu meetodil valmis nagu siin retseptis on tehtud. Kindel võib olla, et mõnus jääb see roog mõlemal puhul ja niiskete ning nukrate sügisilmadele annab selline päikesekollane roog kindlasti lohutust.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.