Selline täistaimne kaste tofu, seente ja köögiviljadega on mõnus taldrikutäis nii argiõhtul kui ka pühapäevalõunaks. Krõbedaks praetud tofu koos seentega ja köögiviljadega saab maitselisa tummisest kastmest, mida maitsesta ingveri, küüslaugu ja tšilliga. Nii võid kindel olla, et lisaks külluslikule maitsele saad ka tõhusalt oma immuunsüsteemi turgutada. See on boonuseks eriti külmal ja niiskel ajal, kui viirused liikvel ja tervis vajab hoolt.
Vürtsikas kastmes tofu seentega
Portsjonit 4
Koostisosad
- 250 g BonVegan tofut
- 200 g seeni šampinjone, šiitake seeni vm
- Õli praadimiseks
- 3 hakitud küüslauguküünt
- Pöidlasuurune jupp riivitud ingverit
- 1 tl tšillihelbeid või 1 hakitud tšilli
- 300 g brokoliõisikuid
- 1 punane paprika
- Serveerimiseks seesamiseemneid
- Hakitud rohelist sibulat
Kaste:
- 3 sl sojakastet
- 1 sl riisi- või veiniäädikat
- 1 sl vedelat mett või vahtrasiirupit
- 1 tl seesamiõli
- 50 ml köögiviljapuljongit
- 1 sl maisitärklist + 2 sl külma vett
Valmistamine
- Valmista esmalt ette tofu. Tükelda tofu kuubikuteks, soovi korral võid tofut veel tärklises veeretada. Prae tofu õli sees krõbedaks ja tõsta siis pannilt kõrvale.
- Sega kokku kastme ained.
- Kuumuta pannil õli ja tõsta pannile tükeldatud seened. Kuumuta neid keskmisel kuumusel umbes viis minutit, lükka siis panni äärtele, vajadusel lisa veidi õli ning lisa pannile õisikuteks tükeldatud brokoli ja tükeldatud paprika. Lisa ka hakitud või riivitud küüslauk, ingver ja tšillihelbed või hakitud tšilli. Voki pannitäit mõned minutid, lisa siis pannile tofu ja kuumuta kõik koos läbi. Kalla pannile eelnevalt kokku segatud kaste. NB! Sega kaste enne pannile lisamist läbi, et tärklis ei oleks põhja vajunud. Kuumuta pannitäit seni, kuni see pakseneb. Vajadusel lisa veel veidi vett või puljongit, et kaste oleks paraja paksusega.
- Serveeri kastet koos aurutatud basmati riisiga ja serveerides puista peale seesamiseemneid ja hakitud rohelist sibulat.
Postitus sündis koostöös BonVeganiga.
Vasta