Kartuli ja lõhe kooslus on alati kindla peale minek ja
sellised potsakad mahlased kartuli-lõhepätsikesed on võluvad oma puha
maitsekoosluse ja mõnusa tekstuuri tõttu. Maitsvad on nad värskelt
valmistatuna, kuid väga mõnusad ka järgmisel päeval kas soojana või külmana
kasvõi hamburgerikukli vahel. Sageli maitsevad sellised lõhe-kartulipätsid ka
neile, kes muidu kõige suuremad kalasõbrad ei ole. Vastavalt soovile võid
valmistada neli suuremat pätsi või siis näiteks kaheksa väiksemat pätsi.
sellised potsakad mahlased kartuli-lõhepätsikesed on võluvad oma puha
maitsekoosluse ja mõnusa tekstuuri tõttu. Maitsvad on nad värskelt
valmistatuna, kuid väga mõnusad ka järgmisel päeval kas soojana või külmana
kasvõi hamburgerikukli vahel. Sageli maitsevad sellised lõhe-kartulipätsid ka
neile, kes muidu kõige suuremad kalasõbrad ei ole. Vastavalt soovile võid
valmistada neli suuremat pätsi või siis näiteks kaheksa väiksemat pätsi.
Krõbeda koorikuga lõhe-kartulipätsikesed küüslaugukastmega
Kogus: 4-le
400 g kartuleid, tükeldatuna
350 g lõhet
1 sl sinepit
Veidi ketšupit, soovi korral
Sidrunimahla
Hakitud värsket tilli
3 sl jahu
1 muna
1 dl riivsaia
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
Küüslaugukaste:
100 g hapukoor
2-3 sl majoneesi
1-2 küüslauguküünt, hästi peeneks hakituna
Veidi sidrunimahla
Värskelt jahvatatud musta pipart
Soola
Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi ning keeda kooritud
ja tükeldatud kartuleid umbes 15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Kurna vesi
ja auruta kartulid kuivemaks ning vajuta siis pudrunuiaga jämedalt puruks.
ja tükeldatud kartuleid umbes 15 minutit, kuni kartulid on pehmed. Kurna vesi
ja auruta kartulid kuivemaks ning vajuta siis pudrunuiaga jämedalt puruks.
Maitsesta kala soola ja pipraga ning grilli või küpseta
pannil umbes 5 minutit, kuni lõhe on läbi küpsenud. Tõsta pannilt, jahuta veidi
ning töötle siis kahvliga väiksemateks tükkideks.
pannil umbes 5 minutit, kuni lõhe on läbi küpsenud. Tõsta pannilt, jahuta veidi
ning töötle siis kahvliga väiksemateks tükkideks.
Sega omavahel kartul, lõhetükid, sinep, ketšup (kui
kasutad), sidrunimahl, hakitud till, sool ja pipar. Proovi ettevaatlikult
segada, et lõhetükke mitte liialt ära lõhkuda. Vormi käte vahel neli suuremat
või kaheksa väiksemat pätsikest.
kasutad), sidrunimahl, hakitud till, sool ja pipar. Proovi ettevaatlikult
segada, et lõhetükke mitte liialt ära lõhkuda. Vormi käte vahel neli suuremat
või kaheksa väiksemat pätsikest.
Klopi kausis lahti muna. Puista ühte kaussi jahu ja teise
kaussi riivsai. Veereta pätsikesi esmalt jahus, siis munas ja viimasena
riivsaias. Kuumuta pannil õli ning prae pätsikesi keskmisel kuumusel mõlemalt poolt
3-4 minutit, kuni pätsikestel on kuldne koorik. Tõsta majapidamispaberile, et
üleliigne rasv eraldada.
kaussi riivsai. Veereta pätsikesi esmalt jahus, siis munas ja viimasena
riivsaias. Kuumuta pannil õli ning prae pätsikesi keskmisel kuumusel mõlemalt poolt
3-4 minutit, kuni pätsikestel on kuldne koorik. Tõsta majapidamispaberile, et
üleliigne rasv eraldada.
Sega kokku küüslaugukaste. Selleks sega kokku kõik
koostisained. Maitsesta lõplikult.
koostisained. Maitsesta lõplikult.
Serveeri pätsikesi koos värske salatiga ja paku juurde
küüslaugukastet.
küüslaugukastet.
Postitus valmis koostöös Peetri Lõheäriga.
Vasta