Millal sa viimati klimbisuppi sõid?
Hmmm, kardetavasti jääb suurem osa inimesi mõttesse ja tõdeb siis, et nagu ei mäletagi. Või siis et umbes pool aastat/aasta/paar aastat tagasi. Mõni erand vaid kinnitab reeglit. Klimbisupp näib muutuvat kaduvaks kunstiks ja on erinevate uute uhkete suppide poolt üsna tagaritta tõrjutud. Millest on tegelikult väga kahju!

Pean tunnistama, et olen ise sama patune. Vahel on ikka meelde tulnud klimbisuppi teha, aga see mõte tabab mind häbematult harva. Samas, kui klimbisupp lauale tõstetud, siis laksan taas vastu laupa ja imestan, et miks ometi ma seda sagedamini ei tee. Lapsed noolivad taldriku tühjaks ja küsivad lisagi. Tavapärane laste toiduving jääb esitamata ja kõik on lõpuks õnnelikud. Viimati pidin lausa pere noorimale meelde tuletama, kuidas nende valgete asjade nimi on, mis supi sisse lisatud 😊
Kui päris õige kana-klimbisupi puhul tuleks alustada esmalt
kanapuljongi keetmisest (mis on ka omamoodi mõnus tegevus, kui selleks aega on), siis tänu Food Studio puljongitele selle supi
valmistamine eriti kiire ja mugav. Korralik naturaalne kanapuljong on juba valmis keedetud
ja endal tuleb nüüd lihtsalt klimbitainas kokku segada, köögiviljad tükeldada
ja siis supp lihtsalt valmis keeta. Et supp kaasaja kaanonitele paremini
vastaks, võib klimpide valmistamisel kasutada speltajahu. 
Kana-klimbisupp
Kogus: 6-le
2 keskmise suurusega porgandit,
koorituna ja tükeldatuna
Veidi võid
1,5 l Food Studio kanapuljongit                          
2-3 keskmise suurusega kartulit,
koorituna ja tükeldatuna
300 g broilerifileed või nahata ja
kondita kintsuliha, tükeldatuna
Värsket hakitud tilli
Klimbitainas:
1 muna, lahtiklopituna
30 g võid, sulatatuna
Veidi soola
1 dl piima
2 dl speltajahu
Sega esmalt valmis klimbitainas.
Selleks klopi kausis lahti muna, lisa sulatatud või ja pisut soola. Sega juurde
piim ning siis speltajahu. Sega kõik ühtlaseks ja jäta veidikeseks seisma, et
jahu paisuks. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa veidi jahu.
Sulata paksupõhjalise poti põhjas
või. Hauta tükeldatud porgand kergelt või sees läbi. Rasvaines kuumutamise toel
muutub porgandis sisalduv beetakarotiin meile paremini kättesaadavaks. Lisa
potti puljong ja lase keema tõusta. Keeda mõned minutid ja lisa siis potti
tükeldatud kartul ja kana. Keeda veel, kuni kartul on peaaegu pehme. Hakka nüüd
vaikselt keeva puljongi sisse klimpe lisama. Kõige lihtsam on teha seda kahe
teelusika abil – võta lusikale veidi klimbitainast ning lükka see teise
lusikaga keeva puljongi sisse. Keeda, kuni klimbid on pinnale tõusnud.
Maitsesta supp vajadusel soola ja pipraga ning lisa peale hakitud värsket
tilli.

Postitus sündis koostöös Food Studio puljongitega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.