Kohvi juuakse sageli desserdi juurde, aga kohv võib ka ise
desserdi rollis olla. Või siis hoopis mõnus hommikumaius, mis omamoodi kaks ühes variandina
sisaldab hommikusööki koos kohviga.
See, millal ja mis puhul seda kohvi-chia pudingit süüa, on muidugi igaühe enda
otsustada. Sobib see nii hommikusöögiks kui ka õhtusöögile punkti lisama. Kindel on aga see, et tegemist on hästi mõnusa
maitsekombinatsiooniga ja põneva lihtsalt valmiva magusroaga, kus pearollis hea
kohv. Unustada ei tohiks ka seda, et chia seemned on igati tervisesõbralik
valik, seega saavad siin magusroas kokku nii mõnus maitse kui ka pisut
tervisekasu. 

Lihtsalt meeldetuletuseks või vahemärkusena paar argumenti, miks võiks chia seemneid oma toidulauale sättida. Esmalt sisaldavad chia seemned näiteks rohkem kiudaineid, kui kliid, olles samaaegselt ka kuulsa Omega3 rasvhappe väärtuslikuks allikaks. Lisaks veel seleen, magneesium, kaalium ja kaltsium, mida chia ohtralt sisaldab. Ja kui sellest veel ei piisa, siis lisame siia loetellu veel antioksüdandid. Nüüd sirutub vist küll kõigi käsi chia seemnete järgi või tuleb siis sammud kiirelt poodi seada, et varusid täiendada.
Kohv lisab omalt poolt veel parajalt turgutust ning ei ole vist kellelegi üllatuseks see, et mõõdukas kohvijoomine (2-3 tassi päevas) aitab nii südame-veresoonkonna haigusi, diabeeti, vähki ja mitmeid muid kroonilisi haigusi ennetada ja laseb meie vaimul ja mõttel ka vanuse kasvades ärksana püsida.

Kohvipuding chia seemnetega
Kogus: 4-le
2 dl kanget kohvi, jahutatuna (mina eelistan Lavazza kohvi)
2 dl piima
2 sl agaavi- või vahtrasiirupit
8 sl chia seemneid
½ tl vanillisuhkrut
Vahukoort
Kakaopulbrit, tumedat šokolaadi vm kaunistamiseks
Sega omavahel kohv, piim, siirup, chia seemned ja
vanillisuhkur. Jäta vähemalt neljaks tunniks kuni üle öö seisma. Serveerides
säti peale vähese suhkruga vahustatud koort, riivitud šokolaadi, šokolaadist
kohviube, kakaopulbrit või muud meelepärast. 



Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.