Selleaastane suvi ei ole meid just liigse soojaga hellitanud, kuigi samas on mõnusaid suviseid päikesest pungil hetki olnud täitsa parasjagu. Ja kui võrrelda veidi jahedat suve või siis kõrvetavat kuumalainet, mis paljudes paikades on inimesi kimbutanud, siis on tegelikult kõik ju suurepärane.
Suvi ja jäätis käivad kokku. See on ilmselge. Ja kui kõik selleaastased uudisjäätised ära proovitud ning oma vanu lemmikuid ka piisavalt söödud, siis võib proovida värskendavat rohelise tee granitat, kus võtmerollis Liptoni roheline tee nõgese ja greibiga ning millele omalt poolt magusust lisamas mesi ja särtsakust erkroheline laim.

Selline jahutav ja karge magustoit on igati mõnus alternatiiv tavalisele jäätisele ning selle valmistamine on jõukohane igaühele. Jäätisemasinat ei ole ka vaja. Sega ainult hea tee kokku, maitsesta, külmuta ja siis kraabi endale head hapukasmagusat jääd. Liptoni Fitness tee, kus rohelisele teele on maitset lisamas nõges ja grep aitab seda magusat jääd ka igati tervislikuks muuta. Rohelise tee granita mee ja laimiga
Kogus: 4-le


8 dl keevat vett
4 Lipton Fitness tee pakki
1 laimi mahl
3-4 sl mett (säti magusus enda järgi parajaks)
Kalla keev vesi teekottidele peale. Jäta umbes 4-5 minutiks tõmbama. Jahuta veidi ja lisa siis mesi. Sega, kuni mesi on lahustunud. Lisa ka laimimahl. Maitse, et hapukasmagus maitsetasakaal oleks sinu jaoks paras. Kalla plastist säilituskarpi ja tõsta sügavkülma 8-10 tunniks või kuni üle öö.
Tõsta karbitäis külmast ja kraabi kahvli või lusikaga jää õhuliseks. Tõsta klaasi või pokaali, lisa laimiviil ja serveeri kohe. Kui jää on liiga tugev, võid kasutada algul ka noa abi ja siis kahvliga jää peenemaks töödelda.

Retsept valmis koostöös Liptoniga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.