Suvi liigub vaikselt keskpaiga poole ja kuigi viimastel päevadel suvesoojaga just priisata ei ole, on käes siiski suvetoitude kuldaeg. Värsked salatid, noored kartulid külma kastmega, jahutavad külmad supid ja kõik see, mis vältimatult suvega kaasneb.
Külmsupp on midagi sellist, mille peale alates septembrikuust kohe üldse ei tule. Samas on see suvel üheks mõnusaks valikuks, kui vaja midagi kerget ja maitsvat lauale sättida või külalistele pakkuda.
Vahelduseks klassikalistele okroškadele, gazpachodele ja holodnikutele võib aga teha üht imemaitsvat külmsuppi, kus saavad kokku rösititud või grillitud virsikud ja paprika ja värske kurk. Maitsesügavust aitavad lisada aga aprikoosid ja viimistluseks peale sätitud kitsejuust. Hästi värskendav ja maitsev kooslus!

Suvesupiks teevad selle kausitäie suvised maitsed ja teisalt siis, loomulikult see, et seda suppi serveeritakse külmana. Virsikud muutuvad röstides pehmeks ja kreemiseks ja samas ka pisut hapukamaks. Seda hapukust aitab tasakaalu sättida supile lisatud mesi ja kuivatatud aprikoosid.

Lihtsad ja suvised koostisained, mida supi jaoks vaja läheb

Oluline on ka see, et supp oleks korralikult püreestatud ja ühtlaselt kreemjas, mistõttu oleks hea kui käepärast on korraliku võimsusega blender. Siis polegi muud, kui koostisained kokku ja kiirelt blenderis ühtlaseks. Minu supi suristas valmis võimas ja samas mitte liiga lärmakas Bosch VitaBoost blender, millel menüüs kuus erinevat funktsiooni ning eraldi ka supi valmistamise nupp olemas.

Röstitud virsikud ja paprika enne blenderdamist. Võimas 1600-watine Bosch VitaBoost töötleb selle supi nauditavalt kreemjaks ja ühtlaseks

Röstitud virsiku ja paprikaga külmsupp kitsejuustuga
Kogus: 4-le

4 keskmise suurusega virsikut, kivi eemaldatud ja tükeldatuna
1 suur või 3 kollast minipaprikat, tükeldatuna
3 lühikest kurki, koorituna
4 kuivatatud aprikoosi
1-2 sl mett
2-3 sl palsamiveiniäädikat
oliiviõli
soola ja pipart
värsket basiilikut
Serveerimiseks pehmet kitsejuustu ja krutoona
Tõsta ahjuvormi tükeldatud virsikud ja paprika. Sega oliiviõliga ning rösti siis ahjus 180 kraadi juures ca 20 minutit, kuni viljad on läbi küpsenud. Jahuta. Tõsta blenderisse. Lisa tükeldatud värske kurk, kuivatatud aprikoosid, mesi, palsamiveiniäädikas ning peotäis värskeid basiilikulehti. Töötle blenderis ühtlaseks. Kontrollil maitseid ja vajadusel lisa veel soola, mett või palsamiveiniäädikat. Kui supp tundub liiga paks, võid lisada veidi vett. Jahutava tulemuse saamiseks võid lisada supile ka veidi jääd ja siis koos jääga supi valmis blenderdada.
Serveerides puista peale krutoone, pudista pehmet kitsejuustu, säti mõned basiilikulehed ja nirista peale oliiviõli.


Postitus sündis koostöös Boschiga. 

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.