Korea krõbedad kanatiivad tšillise kastmega

Esileht / Määramata / Korea krõbedad kanatiivad tšillise kastmega

Viimases ehk oktoobrikuises Oma Maitse numbris kirjutan veidi pikemalt ja jagan retsepte kanalihast. Kui esmalt võttis teema ehk kukalt kratsima – midagi uut ja huvitavat kana teemal on päris keeruline leida – siis veidi mõtteid ja ideid kogudes avastasin ka ise mitu uut ja väga maitsvat retsepti, mida kavatsen kindlasti ka edaspidi teha.

Üheks selliseks avastuseks oli kindlasti Korea stiilis valmistatud kanatiivad, kus pearollis Korea köögis asendamatu Gochujang pasta. Seda on võimalik leida nii Umami poest ka kui MoMo-st.Kõikdel poodidel on olemas ka veebipoed, seega tahtmise korral peaks selle vürtsika ja väga maitsva pasta lihtsa vaevaga kätte saama. Ja tegelikult võib asendada selle ka mõne teise tšillipasta või -kastmega, kuigi Gochujangi spetsiifiline ja väga mõnus maitse on avastamist väärt. Mina söön seda pastat pea iga roaga, kuna olen lootusetu tšillisõltlane.
Põnev on nende kanatiibade puhul ka valmistamisviis, mille puhul kaste lisatakse kanale alles roa valmimise lõppfaasis.

2-le
Valmistamisaeg: 40 minutit
500 g kana pooltiibu
1  muna
0,5 tl soodat
Väike jupp ingverit, riivituna
2-3 küüslauguküünt, purustatuna
2 sl Gochujang pastat (võid asendada ka muu tšillipastaga)
1 sl sojakastet
1 sl veiniäädikat
2 sl mett
1 sl kalakastet
Soola ja pipart
Sega omavahel muna ja sooda. Maitsesta soola ja pipraga ning sega, kuni tekib ühtlane segu. Sega saadud mass kanatiibadega nii, et kanatiivad oleksid kõik ühtlaselt kaetud. Laota kanatükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta ca 200 kraadises ahjus 30 minutit. Keera kanatükke iga 10 minuti järel.
Samal ajal, kui kana küpseb, sega kausis kokku ülejäänud koostisained. Kuumuta saadud kastet pannil või kastrulis, kuni see veidi pakseneb. Võta kanatiivad ahjust ning sega kuumana saadud kastmega. Serveeri kohe ja serveerides lisa juurde ülejäänud kaste.

Retsept ilmus 2015.aasta oktoobrikuises ajakirjas Oma Maitse.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.