Mõned toidud kõnetavad kohe ka väga valjul häälel. Üheks selliseks konksuks, mille pikemalt mõtlemata alla neelasin, oli Liina (just seesama peastpehme LIINA) poolt eelmisel kevadel välja visatud pardimuna tonnato kastmes.
Kodused ja külalised võivad tunnistada, et seda rooga satub meie lauale ikka päris sagedasti. Eriti kui parasjagu on Kopra Karjamõisast värske kogus ilusaid värvilisi kanamune, pardi- või hanemune saabunud. Võluv on see kooslus oma toimivuse ja samas valmistemise lihtsuse tõttu. Nii et tänud idee eest!
Tonnato kaste:
2 dl paksemat head majoneesi
200 g tuunikala õlis (koos õliga)
paar anšoovisefileed (kord oli anšoovis otsas ja asendasin kilufileega – toimis väga hästi)
veidi sidrumimahla
paar küüslauguküünt
võid lisada ka veidi kapparit
soola ja pipart
Töötle purustajas või köögikombainis kõik koostisosad ühtlaseks. Maitsesta endale meelepäraseks.
Serveerimiseks kombineeri taldrikule keedetud pehme munakollasega munad, Rooma salat (mulle meeldib Baby Gem minisalat, kuhu igasse salatilehte saab munasektori istutada) ja kapparid. Mina poetasin peale veel idandatud küüslauguseemneid. Neid leidsin hiljuti Rimist ja need on tõeliselt mõnusad salatilisandid. Kevadised erinevad idud sobituvad komplekti suurepäraselt ja kellel idandamine hetkel käsil, võib puistata lihtsalt neid idusid, mis käepärast.
Vasta