Kaunist lahkuva aasta ärasaatmist ning meeleolukat uue aasta vastuvõtmist kõigile!
Tähistamist ja pidutsemist on sel aastal jagunud ja aastavahetuse saabudes on vähemalt mul endal küll väike ideekriis – on neid pühadetoite siin tehtud igas versioonis nii oma pere kui külaliste ning kingituste tarbeks. Aastavahetusel võibki siis veidi kergemalt võtta.
Neile, kel täna veel magusroa idee lahtine, üks imeliselt lihtne ja täiesti toimiv idee, kuidas valmistada viie minutiga (ei liialda) magusroog, mis sööjad mõnust mõmisema paneb.Kastme võib igaüks ise kombineerida – siin on toodud kirsikastme retsept, aga šokolaadivahuga sobib hästi ka toormoos kas vaarikast või maasikast või siis ka pohlane- või jõhvikane kaste.
Soovitus on ainult see, et ärge külaliste nähes seda magustoitu valmistage. Muidu nad äkki pettuvad, et sedavõrd maitsev magusroog nii kerge vaevaga ja kiirelt valmis sai. Tulemust maitstes võiks muidu vähemalt tunnikese kestnud köögis möllamist kahtlustada 🙂
Šokolaadivahu tegevuskäik on üsna ootamatu – kui muidu tuleb sulašokolaadi veega kokkupuute eest hoolikalt hoida, siis siin tuleb vesi lausa šokolaadi sisse segada. Seetõttu jälgi, et lisatav vesi on korralikult kuum ning et vett jaokaupa lisades šokolaadi korralikult pidevalt segada. Neid väikseid näpunäiteid jälgides on tulemuseks kerge ja õhuline šokolaadivaht.
koort
1+3 moosisuhkrut)
šokolaad. Sega väikeste kogustena ja pidevalt vispeldades juurde kuum vesi.
Lisa ka vanillisuhkur. Viimasena lisa vahustatud koor. Kalla šokolaadivaht
väikestesse vormidesse või tassidesse ning
aseta ca 30 minutiks külma.
kirsid potti või kastrulisse, lisa suhkur ja vanillisuhkur ning keeda valmis
kaste. Kui kasutad tavalist suhkrut, keeda kauem (ca 20 minutit). Moosisuhkruga
piisab 5-10 minutist. Jahuta ja serveeri koos šokolaadivahuga.
Paleoretsepti puhul asenda koor vahustatud kookoskoorega ning suhkur meega.
Vasta