Juustune muskaatkõrvitsapirukas

Esileht / Määramata / Juustune muskaatkõrvitsapirukas

Riskides tüütuks ja ühekülgseks muutumisega, on ka seekordne postitus kõrvitsast. Ikkagi hooaeg ju! Lisaks ei saa midagi selle vastu teha, et kõrvits lihtsalt inspireerib katsetama.

Soovitan võimalusel alati valida muskaatkõrvitsa, millega on ka see pirukas tehtud, sest maitse ning ka kõrvitsa olek jääb tugevama ihuga muskaadil oluliselt mõnusam. Ohtra juustu lisamine teeb kõrvitsaga imet, kokku maitseb täidis mahlaselt ja rikkalikult. Juustudega võib ka julgelt katsetada – siin toodud retsept on vaid üks võimalikest kooslusest. Samamoodi võib kasutada ka kitse-, feta-, suitsu- vm juustusid. Peaasi, et juustuga ei koonerdadaks 🙂
See pildil olev pirukas sai aga tehtud sellise valemi järgi:

500 g pärmi-muretainast
2 muna
1 sibul

võid
500 g muskaatkõrvitsat
Oliiviõli
100 ml 35%-list koort
100 g mozzarella juustu
50 g sinihallitusjuustu
100 g parmesani juustu
Värsket salveid, tüümiani jt ürte
Soola ja pipart
Rulli tainas jahusel pinnal õhemaks ning aseta ahjuvormi.
Aseta ahjuvorm tainaga küpsetamiseni külma.
Lõika muskaatkõrvitsast ca 3-4 mm paksused seibid või viilud,
piserda neid oliiviõliga, puista peale värskeid ürte, veidi soola ja pipart ning rösti 180-200 kraadi
juures umbes 15 minutit.
Haki sibul ning  hauta
või ja õli sees keskmisel kuumusel pannil kuni sibul on klaasjas ja pehme. Lisa
sibulale ka hakitud värske salvei ning hauta läbi.
Klopi munad lahti, lisa koor.
Lao lahtirullitud tainale kõrvitsaviilud, aseta kõrvitsale
hautatud sibul, sinna peale puista vaheldumisi mozzarellat ja
sinihallitusjuustu. Vajadusel lao mitu kihti, ikka juust ja kõrvits
vaheldumisi. Kalla pirukas üle muna-koore seguga ning puista peale riivitud
parmesani.
Küpseta 180-200 kraadises ahjus umbes 30-40 minutit, kuni
tainaääred on pruunistunud ning juust kaunilt kuldpruun. Tõsta pirukas ahjust
välja ja lase veidi jahtuda enne kui lahti lõikad.



Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.