Pastat armastavad kõik ja meie peres on küll järjekordne pastapäev selline, kui kõik reipalt ja ootusärevalt end laua äärde rivistavad. Pastateo puhul on boonuseks lihtsus ja kiirus ehk siis sageli võtab kõige rohkem aega pasta keetmine. Muu valmib juba mängleva kergusega. Nipiks on selle lihtsa toorjuustuga pastakastme puhul pastakastmes pastakeeduvedeliku kasutamine, mis aitab pastakastet kreemisemaks muuta.
Toorjuust on igati tänuväärne tooraine, kui soovid maitsvat pastakastet valmistada. Siia kastmesse sobivad ühtviisi hästi erinevate maitsetega toorjuustud. Mina olen kombineerinud Creme Bonjouri toorjuustusid kas siis kukeseene või ka küüslaugu maitsega, aga kindlasti on neid variante veel, seega igaüks võib oma lemmiku ise valida. Muidu on aga pastakastme valmistamine lihtne nagu lapsemäng ja tulemus samas kreemine ja külluslik. Just selline, mis kergelt sõltuvust suudab tekitada 😊
Kreemine pastakaste toorjuustuga
Koostisosad
- 200 g linguine või spagette või muud pikka pastat
- 100 g Creme Bonjour toorjuustu kukeseene, küüslaugu vm
- 100 g sinki hakituna
- 2-3 küüslauguküünt hakituna
- 30 g parmesani juustu riivituna
- 2 sl võid
- Soola ja pipart
- Oliiviõli
- Värsket basiilikut
Valmistamine
- Keeda pastat soolaga maitsestatud vees kuni pasta on al dente ehk mitte päris pehme. Tõsta enne pasta kurnamist pastakeeduvett kõrvale ja kurna siis pasta sõelal. Tõsta kõrvale.
- Valmista pastakaste. Selleks kalla pannile veidi oliiviõli ning kuumuta küüslauku koos singiga mõned minutid. Lisa pannile või ning umbes 1 dl pastakeeduvett. Sega kõik hoolikalt läbi, kuni vedelik on ühtlane ja veidi paksenenud, alanda siis kuumust ning sega sisse toorjuust ja parmesani juust. Sega kõik ühtlaseks kuni toorjuust on sulanud. Lisa pasta, sega läbi ja tõsta taldrikule. Kui pasta liiga palju kastet sisse tõmbab, võid veel pastakeeduvett lisada. Viimistle oliiviõli, värskelt jahvatatud musta pipra ja basiilikuga. Serveeri kohe, sest sööja ootab pastat, mitte pasta sööjat.
Postitus valmis koostöös Creme Bonjouriga.
Vasta