Pisut teistmoodi moodus, kuidas lasanjeplaate kasutada. Valmistamine ei ole liiga keeruline ja tulemus on tõeliselt hõrk. Lasanjeplaadid tuleb lihtsalt keeta ja siis erinevate juustude ning tomatikastmega täita ning rulli keerata ja tomatikastmes läbi küpsetada. Tulemuseks on maitsev vormiroog, mis meeldib nii suurtele kui väikestele. Kui soovid toekamat rooga, võid täidiseks ka kas siis sinki või hakkliha lisada. Juustuga ei tasu siin roas ka koonerdada, sest koos Maggi Itaalia stiilis tomatikastmega kokku küpsedes aitab see maitse lihtsalt vastupandamatuks muuta.
Tegelikult annab selline moodus võimaluse üsna vaba käega katsetada ja kombineerida nii erinevaid juustusid kui täidiseks. Kes sinihallitusjuustu armastab, võib täidiseks hoopis seda proovida ja kindlasti jäävad need rullid mõnusad ka kodujuustu-juustu täidisega. Pasta, tomatikaste ja juust on lihtsalt nii turvaline ja alati toimiv kooslus, millega on keeruline ebaõnnestuda.
Lasanjerullid juustu ja Maggi Itaalia tomatikastmega
Koostisosad
- 6-8 lasanjalehte
- 1 purk Maggi Itaalia tomatikastet
- 300 g ricottat
- 1 muna
- 200 g riivitud mozzarella juustu
- 150 g riivitud parmesani juustu
- 1 tl Itaalia maitseainesegu
- 2-3 küüslauguküünt hakituna
- Soola ja pipart
- Värsket basiilikut
- Oliiviõli
Valmistamine
- Keeda lasanjeplaate soolaga maitsestatud vees 8-10 minutit, kuni need on peaaegu pehmed. Tõsta veest ja nõruta ning laota ühekordselt laiali, et nad omavahel kokku ei kleepuks.
- Sega kausis kokku ricotta, muna, umbes kaks kolmandikku riivitud mozzarella ja parmesani juustust, maitseainesegu ja hakitud küüslauk. Maitsesta segu soola ja pipraga ja soovi korral sega sisse ka peotäis hakitud basiilikut.
- Laota ahjuvormi põhjale umbes pool Maggi tomatikastmest.
- Määri supilusikatäis Maggi tomatikastet lasanjeplaadile ja sinna umbkaudu 2 supilusikatäit juustutäidist. Keera rulli ja tõsta ahjuvormi tomatikastme sisse. Korda sama ülejäänud lasanjeplaaditega. Tõsta vormi lasanjerullide vahele või ka rullidele ülejäänud tomatikaste ja puista peale ülejäänud juust. Soovi korral võid rullidele sättida veel tomativiile. Nirista vormile veel oliiviõli ja jahvata musta pipart.
- Tõsta 200 kraadini kuumutatud ahjus ja 25-30 minutit, kuni juust on sulanud ja rullid läbi küpsenud. Serveerides puista peale värsket basiilikut.
Postitus sündis koostöös Maggiga.
Vasta