Mõnusa mehhikopärase maitsekombinatsiooniga takod, kus maisitakost ümbrises saavad kokku mangosalsa, laimi ja küüslauguga praetud krevetid ja külluslik avokaadokreem. Lisa veel meelepäraseid köögiviljalisandeid ja midagi mõnusamat on keeruline ette kujutada.
Nende takodega on hea kombineerid Gourmet Clubi uut mangosalsat, mis oma magusvürtsika maitsega sobitub krevettide ja muude täidiseainetega ideaalselt lisades nii maitset kui ka mahlasust.
Krevettide ja mangosalsaga takod avokaadokreemiga
Portsjonit 4
Koostisosad
- 1 purk Gourmet Club mango salsat
- 600 g tooreid hiidkreveti sabasid
- 4 küüslauguküünt hakituna
- 1 tšillipipar hakituna
- Oliiviõli
- Laimikoort ja laimimahla
- Soola ja pipart
Avokaadokreem
- 1 suurem hästi küps avokaado
- 1 dl hapukoort
- 2 sl majoneesi
- 1 sl laimimahla
- 1 punane sibul hakituna
- Soola ja pipart
Takode jaoks:
- Maisitakosid
- Värskeid salatilehti kurki, tomatit, jalapenosid jm
Valmistamine
- Tõsta krevetid koos küüslaugu, tšilli, oliiviõli, laimimahla ja -koorega kaussi. Sega läbi, maitsesta soola ja pipraga ja jäta ca 15 minutiks marineerima. Kuumuta siis pannil oliiviõli ja prae krevette mõlemalt poolt kuni need on värvi muutnud. Väldi üleküpsetamist. Tõsta siis pannilt ära koos pannimahladega ja piserda veel täiendavalt üle laimimahlaga.
- Avokaadokreemi valmistamiseks töötle avokaado ühtlaseks kreemiks. Lisa hapukoor, majonees, laimimahl ja hakitud punane sibul. Maitsesta soola ja pipraga.
- Takode kokkupanemiseks tõsta takodele värsket salatirohelist, lisa sinna avokaadokreemi, krevette ja tükeldatud köögivilju. Viimistle mangokastmega ja värske koriandriga. Serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.
Vasta