Suvisel ajal on mahlased ja maitseküllased köögiviljad just sellised, et lausa küsivad erinevate vitamiinidest pungil salatite järele. Üheks selliseks on taimne “kanasalat”, kus kana roll jääb kanda tegelikult hernevalgust valmistatud ja dehüdreeritud toode, mida tuleks eelnevalt õli ja veega kümmekond minutit koos maitseainetega paisutada ning siis kuldseks praadida.
See on väga mõnus ja taimsest valgust asendus kanalihale, mis oma maitsetelt siia salatisse sobib suurepäraselt. “Kanale” lisaks on salatisse sätitud veel salatirohelist, küüslauguõliga piserdatud ja krõbedaks küpsetatud krutoone, avokaadot, tomatit, punast sibulat ja maisi. Kastmeks on rikkalik ja maitseküllane sinepi-meekaste, millega ei tohiks koonerdada. Täistaimse versiooni puhul võid mee asemel näiteks agaavisiirupit kasutada. Tummisust lisab salatile veel umami puiste, mis valmistatud kanepiseemnetest ja mille abil lisad salatile veel täisväärtuslikku taimset valku ja oomega-3 rasvhappeid.
Igati tasakaalus ja mitmekülgset toitumist toetav taldrikutäis. Lisaks sellele ka silmailu pakkuv. Maitseb kindlasti hästi nii veganitele kui ka neile, kes lihtsalt põnevaid tooteid ja asendusi otsivad.
Taimne köögiviljasalat sinepi-meekastmes krõbeda “kana” ja krutoonidega
Koostisosad
- 1 Rooma salati pea väiksemaks rebituna
- 1 pakk ehk 102 g Dava NoChicken hernevalguribasid
- 200 g kirsstomateid poolitatuna
- 1 punane sibul poolratastena
- 200 g konserveeritud maisi
- 2 avokaadot poolitatuna ja tükeldatuna
- 3-4 sl Dava umami puistesegu
- 4 peotäit krutoone
- Dava küüslaugumaitselist spreiõli
Sinepi-meekaste:
- 2 sl mett
- 2 sl täisterasinepit
- 1 sl kreemjat sinepit
- 3-4 sl oliiviõli
- 1-2 sl sidrunimahla
- 2-3 hakitud küüslauguküünt
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Alusta esmalt sellest, et kalla pakitäiele NoChicken hernevalgu pakis olev maitseainele lisaks 2 dl vett ja 3 sl õli. Sega läbi ja tõsta sinna sisse paisuma NoChiken hernevalguribad umbes 10 minutiks. Kuumuta siis pannil õli ja prae paisunud hernevalguribasid seni, kuni need on kuldsed.
- Rebi ciabatta või sai parajateks tükkideks, piserda Dava küüslaugumaitselise spreiõliga ning küpseta 180-200 kraadises ahjus kuldseks ja krõbedaks. Tõsta kõrvale.
- Sega kokku salatikastme ained. Maitsesta vajadusel soola ja pipraga.
- Rebi taldrikule salatilehed. Säti sinna peale praetud NoChicken, lisa krutoonid ja tomat, mais, punane sibul ning avokaado. Nirista peale salatikastet ja puista peale Umami puistesegu. Vajadusel viimistle veel paari tiiru musta pipraga.
Postitus sündis koostöös DAVA Foodsiga.
Vasta