Selline pisut trikiga pitsa on kindlasti kõikide laste jaoks pidutoidu vääriline taldrikutäis ja teisalt kõikidele köögis toimetajale kergendavaks lahenduseks, sest valmib see pelmeenipitsa kerge vaevaga. Oluline on lasta lihtsalt pelmeenidel enne veidi üles sulada, et neid oleks võimalik pitsapõhjale sobivamaks lamedamaks pitsapõhjaks suruda.

Muidu on aga tegevuskäik lihtne – pitsapõhi moodustub üksteise kõrvale laotud pelmeenidest, millele tuleb määrida oma lemmikut tomatikastet, sinna peale rebida lahke käega mozzarella juustu ja viimseks kihiks tasub riivida veel parmesani juustu, sest juustu ei ole kunagi liiga palju. Kiirelt ahju ja mõnus argi- või pühapäevaroog ongi valmis.

Pelmeenipitsa mozzarella juustuga

Aeg kokku 30 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

  • 1 pakk ehk 400 g Viči traditsioonilisi kanapelmeene
  • 300 g tomatikastet
  • 125 g ehk üks pall mozzarella juustu
  • 50 g parmesani juustu
  • Basiilikut
  • Rukolat
  • Oliiviõli

Valmistamine

  • Sulata pelmeenid ja lao siis oliiviõliga piserdatud ahjuvormi nii, et moodustuks ümar “pitsapõhi”. Suru pelmeenid kas suurema taldrikuga või lõikelauaga lamedamaks. Piserda või pintselda pelmeenid ka pealt oliiviõliga, et nad küpsedes krõbedama kooriku saaksid. Laota sinna peale tomatikaste, rebi mozzarella juust ja veidi basiilikulehti ja riivi peale parmesani. Tõsta ahju 180-200 kraadi juurde 15-20 minutiks või seni, kuni pelmeenipitsa on pealt kuldne ja juust sulanud. Tõsta ahjust, säti peale veel värsket rukolat ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.