Suvikõrvitsa-kana penned

Esileht / Määramata / Suvikõrvitsa-kana penned

See pasta on meil menüüs ka juba aastaid ja pärit on ta “Pastaraamatust”. Midagi eriliselt mõnusat on selles suitsukana-suvikõrvits pluss basiilik ja tomat koosluses. Kes vähegi pastasõber, siis soovitan kindlasti järele proovida. Leidsin poest veel mõnusad väikesed suvikõrvitsad, mis jäävad selles roas palju ilusamad, kui jämeda suvikõrvitsa latakad.


Pasta jaoks läheb vaja:
ca 300 gr pennesid
300 gr suvikõrvitsat
200 gr suitsukana tükke (mina kasutasin Rannamõisa suitsutatud fileed)
200 gr kirsstomateid
1 dl valget veini
200 ml vahukoort
1 sibul
paar küüslauguküünt
tüümiani, basiilikut, parmesani, soola, pipart, õli.
Alusta pastakastme tegemist sellest, et kuumuta pannil õlis läbi tükeldatud suvikõrvits. Lisa sinna juurde suitsukana ja tüümian. Kuumuta kõik koos läbi ja aseta kõrvale.
Pane pannile tiba õli ja kuumuta keskmisel kuumusel sibul klaasjaks, lisa juurde hakitud küüslauk ja hauta veidi. Siis pane pannile vein, kuumuta mõned minutid. Lisa koor ja keeda kõik koos läbi. Lisa eelnevalt kuumutatud suvikõrvits-kana ja sega kõik läbi. Lisa poolitatud kirsstomat ja värske basiiliku lehed. Maitsesta soola ja pipraga.
Kastme valmistamise ajal pane keema pastakeeduvesi (vahemere soolasusega ehk üsna soolane) ja keeda pennesid vastavalt pakil kirjas olevale juhisele. Kui tahad al dente pastat, siis minut vähem kui pakile märgitud.
Kui pasta on keenud, kurna see ja sega pastakastmega. Aseta taldrikule ja peale saputa värskelt riivitud parmesani ja mõned lehed värsket basiilikut.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.