Pitaleivad koriandri ja vürtsköömnetega

Esileht / Määramata / Pitaleivad koriandri ja vürtsköömnetega

Grillitud kraami juurde on igasugused lavašid ja pitaleivad asendamatud. Pita on meie hetke lemmik, nii mõnus on kogu lihane ja värske kraam sinna tasku sisse toppida ja täiuslik eine ongi olemas. Pita võib ka enne grillilt läbi lasta, soe grillitud sai maitseb ülihää.
See siinolev pitataina retsepti erineb mõni aeg tagasi postitatud pitaretseptist eelkõige valmistusviisi (ja taina paksuse) osas.

Tegemist on kaks korda kergitatud ja üsna paksu tainaga. Pitad tulid välja väga hästi. Retsept ise on pärit KitchenAidi kokaraamatust ja kuna olen jätkuvalt koriandri ja vürtsköömne kütkes, siis ei saanud jätta proovimata.
Vaja läheb:
25 grammi värsket pärmi
300 ml käesooja vett
1 spl suhkrut
1,5 spl oliiviõli
500 gr jahu
2 tl soola
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 punt värsket koriandrit
Murenda pärm kaussi ja kalla peale vesi. Sega juurde suhkur ja oliiviõli ning sega kõik läbi. Jäta 10 minutiks seisma, et pinnale tekiks vaht. Sega omavahel jahu, vürtsköömned, sool ja sõtku kuivained vedeliku sisse. Jätka sõtkumist, kuni tainas muutub läikivaks ja lööb käte ning kausi küljest lahti. Kata tainas rätikuga ja jäta tunniks sooja kohta kerkima.
Kerkinud tainas löö ettevaatlikult tagasi, puista sinna peale hakitud värske koriander. Sõtku paar minutit, kuni koriander on tainaga segunenud. Võta tainas välja ja jaga 12 portsuks. Töötle iga ports jahusel tööpinnal ca 15 cm läbimõõduga leivakeseks.


Jäta pitaleivad kerkima (kata kinni kas köögiräti või fooliumiga) veel umbes tunnikeseks.
Kuumuta ahi maksimumkuumuse peale (250 kraadi) ja pane ahjuplaat koos küpsetuspaberiga ahju mõneks minutiks. Võta plaat välja (ettevaatust, kuum!) ja pane kerkinud pitaleivad kiiresti ahjuplaadile. Piserda enne ahjupanekut veega. Küpseta 8-10 minutit, kuni pitad on kergelt pruunid.
Meie pitad olid väga mõnusad ja tasku moodustus ka ilusti. Ahjust võttes olid mitmed leivad küpsenud sümpaatseks mulliks 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.