Salat grillitud suvikõrvitsa, parmesani ja basiilikuga

Esileht / Määramata / Salat grillitud suvikõrvitsa, parmesani ja basiilikuga

Selle väga maitsva ja samas lihtsa salati inspiratsioon pärineb taaskord Ottolenghi “Plenty” raamatust. Algne retsepti koosnes värvilistest basiilikulehtedest, grillitud suvikõrvitsast, sarapuupähklitest ja parmesanist.

Väikesed mugandused ja lisandid minu poolt ja usun, et lõpptulemus ei jäänud originaalile alla.
Vaja on:
– värvilisi väikeseid salatilehti
– rohelist ja lillat basiilikut
– suvikõrvitsat
– parmesani
– röstitud kõrvitsaseemneid
– oliiviõli
– soola, pipart
– balsamicot ja/või mett
Kogused võivad varieeruda ja kombineeri vastavalt oma eelistustele.
Esmalt lõika suvikõrvitsast ca 0,5 cm paksused viilud (kui on suurem suvikõrvits, lõika ristipidi seibid, kui aga väike, siis võid pikkupidi “keeled” lõigata. Sega suvikõrvitsaviilud sortsu oliiviõliga ja keera peale ka veidi head soola. Grilli suvikõrvitsat grillil või grillpannil mõlemalt poolt, kuni ta on küps ja peale on tekkinud ilusad kuldpruunid grillimistriibud. Lase jahtuda.
Rebi kausi põhja salatilehti ja basiilikut. Sinna padjale aseta grillitud suvikõrvits, tõmba kartulikoorimisnoaga parmesaniviilud ja puista peale peotäis kõrvitsaseemneid. Viimistle paari keeru värskelt jahvatatud pipraga. Kalla peale kas ainult oliiviõli või siis oliiviõliga segatud balsamicot ja/või mett (viimased komponendid annavad salatile veidi magusama nüansi juurde).

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.