Parmesaniga täidetud sibulad prosciutto raamistuses

Esileht / Määramata / Parmesaniga täidetud sibulad prosciutto raamistuses

Itaalia kuulsate hõrgutistega – parmesani ja prosciuttoga – sibulad on jäänud meie pere
söögilauale üheks lemmikuks juba aastaid tagasi. Juustu ja singiga läbi
hautatud sibul koondab maitsed ühte nii elegantselt, et raske on
mõnusamat sibulatoitu ette kujutada. Tegelikult jätab see moodus ka
ohtralt ruumi katsetamiseks – basiiliku asemel võid proovida tüümiani,
rosmariini, salveid või muid ürte ning ka erinevate juustudega saab
hoopis uue maitsekoosluse. Lisaks maitsvale sisule näevad sellised
sibulapallikesed veel hästi vahvad välja, nii et soovi korral sobiks see
toit ka pidulauale sättida. 

4 ühesuurust valget sibulat
50 gr riivitud parmesani juustu + pealeriputamiseks
3 spl riivsaia
3 spl vahukoort (või hapukoort)
8 viilu prosciutto, serrano vm õhukest toorsuitsusinki
peotäis basiilikulehti
soola, pipart, oliiviõli
Koori sibulad ja keeda neid veega kaetult ca 15 minutit. Tõsta veest
välja ning lase veidi jahtuda. Lõika sibulad horisontaalselt pooleks
ning urgitse keskmised kihid välja. Alles peaks jääma 1-2 välimist
kihti.
Haki sibulasisu peeneks ning hauta pannil õlis keskmisel kuumusel
kümmekond minutit. Tõsta pann tulelt ning lisa sibulamassi sisse
riivitud parmesan, vahu- või hapukoor, riivsai ja peeneks rebitud basiilikulehed.
Maitsesta soola ja pipraga. 


Aseta saadud segu sibulast tehtud kausside sisse. Ümber keera prosciutto
viilud (vajadusel kinnita need tikuga). Puista peale veel riivitud
parmesani ning aseta sibulad ahjuvormi. Küpseta 200 kraadi juures ca 30
minutit, kuni pealmine juustukiht on parajalt kuldpruun.
Söö kas iseseisva roana või põhitoidu lisandina. 

Retsept ilmus 2011. aasta septembrikuises ajakirjas Oma Maitse

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.